La gerent del projecte de reforma de la Platja de Palma, Margarita Nájera, i el president de la CAEB, Josep Oliver, ahir al Parlament. | Ferran Aguiló - P. Bota.

TW
0

El Parlament aprovà ahir per unanimitat la Llei de mesures per a la revalorització integral de la Platja de Palma. Això vol dir que ja pot començar el Pla de reconversió d'aquesta zona turística, que preveu, en una dècada, renovar-la tota i fer que els turistes passin a gastar-s'hi 135 euros al dia, més del doble del que hi gasten ara. La remodelació té un pressupost de 3.000 milions d'euros, un terç del qual els aportaran les institucions i la resta, el sector privat.

El portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, destacà que fins ara qualsevol canvi urbanístic als deu quilòmetres de la Platja de Palma hauria requerit vuit anys de tràmits, però que amb la nova norma ja tan sols en cal un. La llei esquiva les traves burocràtiques que hi hauria hagut amb els plans generals d'ordenació urbana de Palma i Llucmajor i amb el Pla Territorial de Mallorca.

Notícies relacionades

Consens

Després de l'aprovació, Francesc Antich declarà que la llei és "un compromís per impulsar el turisme i fer de la Platja de Palma un projecte de referència mundial". La comissionada del Govern per la reforma de la Platja de Palma, Margarita Nájera, es mostrà ahir molt satisfeta i destacà la "confiança" que dóna que la llei s'hagi aprovat per unanimitat. Afegí que comença un procés per transformar la zona "un altre pic en un destí pròsper i sostenible" i explicà que divendres s'aprovarà el document del projecte de reconversió. També recordà la importància de la inversió privada perquè la reconversió prosperi. "Cal assegurar la inversió pública i privada", digué en el mateix sentit el portaveu del Bloc, Biel Barceló. Per la seva banda, la batlessa de Palma, Aina Calvo, que també assistí al ple, declarà que el consens al qual s'havia arribat era "una fita històrica".

Tot i els elogis a la unanimitat no mancaren diferències entre els partits. Diéguez criticà que, just despús-ahir, el PP hagués intentat aprovar al ple de Cort un punt on en què lamentava "la manca d'interès de l'equip de govern (municipal) per fomentar el debat i la participació" en la proposta de llei. "Els socialistes no tolerarem que un grup municipal faci el que vulgui en contra del seu secretari general", afirmà, com si el PP de Palma hagués actuat desobeint José Ramón Bauzà. El portaveu popular al Parlament, Antoni Pastor, respongué que els regidors del PP seguien el president del partit a Palma (José María Rodríguez) i que tenien dret a demanar informació. També destacà que calia arribar a un consens amb els treballadors i els empresaris "que són els que més s'hi juguen".
Per la seva banda, el president d'UM, Josep Melià, va dir que era "hipocresia" i "doble llenguatge" que "alguns partits" votassin a favor de la Llei de la Platja de Palma i criminalitzassin les àrees de reconversió territorial "que pretenen el mateix".