Sorpresa
De fet, la detenció ha estat sorprenent per més d'un motiu: no només pel moment en què s'ha produït -un dissabte vespre-, sinó també perquè el jutge li havia imposat una fiança baixa, especialment si es compara amb la del seu successor en el càrrec, Raimundo Alabern, de 350.000 euros. Juan Carlos Alia, que va ser arrestat el passat 30 de juny, ha estat un dels pocs imputats que parlà després de la detenció. Ho va fer a les portes dels jutjats de l'avinguda Alemanya i després de passar tres dies en els calabossos, una experiència que qualificà de "desagradable i inenarrable" i que, segons apuntà, no desitjava "ni al meu pitjor enemic".
També es queixà de les condicions del calabós, que "pudia a orina", i on digué que havia estat tot sol la major part del temps. Així mateix, afirmà que la fiança de 30.000 euros "no és justa, perquè jo no he fet res". El cas Passarel·la es troba sota secret de sumari. Les actuacions estan encaminades a descobrir el desviament de doblers de l'empresa pública de promoció turística durant la direcció del conseller Joan Flaquer, en la passada legislatura.
Alia, un bon coneixedor del turisme fet al gegant TUI
Juan Carlos Alia és un expert en temes turístics, bon coneixedor del sector i que parla a la perfecció l'alemany i l'anglès. Nascut a Madrid el 1956, el seu currículum professional està estretament lligat a la touroperadora alemanya TUI, on començà com a responsable a Son Sant Joan i posteriorment com a relacions públiques i cap de premsa per a les Balears. Militant del PP, entre el 1992 i el 1997 deixà TUI i s'encarregà de la promoció en l'Ibatur. Durant la primera legislatura d'Antich tornà a TUI com a portaveu, però per a tot l'Estat espanyol. Des d'aquesta perspectiva explicà el posicionament contrari del gegant alemany a l'ecotaxa. El juny del 2003, just després que Matas guanyàs les eleccions i Joan Flaquer fos nomenat conseller de Turisme, tornà a ser cridat pel PP, per fer-se càrrec de la gerència de l'Ibatur.
La designació fou rebuda amb grans elogis pel sector: es deia que el turisme alemany anava a la baixa per culpa de l'ecotaxa i que Alia era un bon candidat per recuperar-lo. Ara bé, Alia hi durà poc. El juliol del 2004 esclatà el cas Rasputín. Havia passat a Intervenció com a factures uns tiquets d'aquest prostíbul de Moscou, on anà amb quatre persones més d'una delegació oficial encapçalaad per Jaume Matas i Joan Flaquer. Dimití sense voler delatar els companys de festa. Tot seguit fundà una empresa de publicitat i relacions públiques, Amengual y Pino, amb l'exbatle de Montuïri Joan Antoni Ramonell (PP), que patí el canvi de Govern el 2007 i després la crisi. El maig passat fou contractat per una empresa turística com a relacions públiques.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
i al conseller Flaquer quan? No sabia res ell? o va fer que s'enmerdassin els altres?
Això ès arbitrarietat, posar a presó a qualcú perque se suposa que volgué enganyar a els investigadors ès kafkià. Són els investigadors els qui han de demostrar a aquest cas la presumpta culpabilitat i no dic la presumpta innocència. Els investigadors (policies, fiscals i jutges) també són presumptament culpables de fer trampes. Han reduït la llei a lo que digui la opinió majoritària del moment.
Un altre mes. S'hauran d'invertir milions d'euros en ampliar sa pressó