TW
0

Anticorrució s'oposarà a la concessió d'un indult a l'exconseller insular i exdiputat d'UM Bartomeu Vicens. Els fiscals entenen que la seva situació no compleix cap de les condicions previstes en la legislació per a la concessió d'un indult, una mesura de gràcia als condemnats que concedeix el rei a proposta del Govern central.

L'exdiputat ha al·legat en l'escrit en què sol·licita l' indult que la pena imposada és desproporcionada i que els doblers malversats s'han retornat. També hi apunta temes d'índole més privat. El document s'ha enviat al Ministeri de Justícia. Vicens va fer una petició d'indult total, malgrat que a l'ordenament jurídic espanyol només es concedeixen de manera excepcional.

Pel que fa a l'opció d'accedir a un de parcial, la legislació exigeix que no es considerin perjudicades terceres persones, en aquest cas l'Administració, a més que no hi hagi reincidència en el delicte. Cal remarcar en aquest aspecte que Vicens encara té pendents diversos processos judicials per corrupció. L'indult parcial rebaixa un grau la condemna imposada.

Vicens ingressà a la presó aquesta setmana, després que el Suprem el condemnàs a 3 anys per haver ordenat un informe al seu exassessor fiscal que copià d'internet i pel qual cobrà 12.024 euros.

Vigilants de la justícia

D'altra banda, la plataforma cívica Democràcia i Justícia, presidida per l'exguàrdia civil Joan Miquel Perpinyà, exigí ahir "més rigor i cura en les investigacions, en la instrucció dels sumaris judicials i en la redacció de les sentències" dels jutjats de les Illes. En un comunicat, l'associació expressà preocupació en conèixer que el Suprem ha rebaixat substancialment la condemna imposada pel TSJIB a Vicens i a l'exsecretari general d'UM Damià Nicolau. Consideren que "el perjudici causat a Nicolau és irreparable, per més que la justícia l'exoneri de responsabilitat penal".