El president del Govern, Francesc Antich, va fer ahir balanç dels tres anys de legislatura just un dia abans del tercer aniversari de la seva presa de possessió. Afirmà que, malgrat els problemes institucionals, "no ens ha anat tan malament".
Antich destacà que, tot i el govern en minoria, a través de grans pactes s'ha pogut fer una llei del sector públic i s'havia ajudat a millorar els establiments turístics amb la darrera modificació del decret Nadal. A més, també digué que allò important no era quins partits sortien o entraven del Govern, sinó les polítiques per treure Balears de les dificultats que pateix i donar resposta als ciutadans de les Illes.
El president mantingué la voluntat de continuar l'any que queda de legislatura com fins ara: sense cap pacte de govern amb UM i intentant tancar acords amb els partits de l'oposició per tirar endavant els projectes. Amb tot, dedicà bones paraules a UM, a la qual lloà per haver actuat amb "molta responsabilitat" donant suport a les mesures d'austeritat contra la crisi. Alhora, aprofità per criticar el PP per no haver-hi votat a favor tot i que es prenien mesures a tots els estats i els partits conservadors no s'hi oposaven.
Arran de les preguntes dels periodistes sobre mesures molt semblants a l'ecotaxa que es plantegen a Barcelona i a Alemanya, Antich digué que "l'ecotaxa aquí ha passat a la història". No volgué dir que l'ecotaxa en si no tingués sentit, sinó que no podia ser cosa d'un sol país. Afegí que no podia valorar de manera positiva la iniciativa alemanya perquè és la Unió Europea i no cap país per la seva banda qui ha d'aprovar nous impostos ambientals.
Això no obstant, el president també digué que la presidència espanyola de la UE havia estat positiva per a les Illes Balears.
Destacà les més de vint reunions internacionals que hi han dut devers 1.400 alts càrrecs i representants institucionals i digué que, en el cas de les Illes, estava prenent mesures per trencar el límit de 150 quilòmetres de distància per rebre ajudes europees per a les àrees transfrontereres. També explicà que havien preparat un informe en què s'explicava que la mar no s'hauria de tenir en compte. Això podria dur més fons europeus a les Balears. A més, destacà el pla d'acció europeu sobre turisme que ara es prepara.
Antich fa balanç: “No ens ha anat tan malament”
Avui fa 3 anys que el president va prendre possessió del càrrec. Diu que és la UE qui ha de posar imposts ambientals
Palma06/07/10 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Els polítics poden estar contents. Han cobrat cada mes, han sortit per la tele, han fet molta comèdia. I els d'avall, rodolant cap al precipici de la pèrdua de benestar o de l'atur..
Malogradament els ciutadans, en la inmensa majoria, no percebim que les coses vagin be, ni regular. "No ens ha anat tan malament" per molts sona a bufetada a la cara. No ens havia anat tan malament mai. Aixó es el que sentim molts dia a dia. Ja sé que el que vol dir el President es que a pesar de tot, ells segueixen al poder i prenen mesures etc.. Peró el que perceb el ciutada que llegueix aquest titular, es una altre cosa. Tammeteix els politics vivem una altre realitat. Mentres puguin dedicarse a la politica "per sempre" i cobrar sous fora de la realitat, als ciutadans viurem la vida real i ells "una realitat paralela". Finalment una anecdota viscuda en primera persona: Comentant amb un alt carreg del PSOE, ara tot just fa un any, que els negocis no anaven gaire bé, que la crisis era tremenda, ell va contestar: "Si, ho diuen que hi ha crisi"