TW
0

"Gràcies al vostre esforç, la nostra comunitat autònoma és més llesta i està més formada". D'aquesta manera agraïa ahir la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, la feina dels 49 joves de Palma amb problemes d'adaptació escolar que han superat el programa Alter.

N'hi ha molts que a través de l'atenció personalitzada d'aquest programa engegat el 2004 han pogut recuperar l'interès pels estudis a través d'una formació prelaboral. Es tracta de joves de 14 a 16 anys que han estat formats mitjançant una escolarització adaptada a les seves circumstàncies, alternada amb la realització d'activitats pràctiques. Ferreria i forja, arts gràfiques, manteniment d'instal·lacions són alguns dels oficis que enguany també han pogut aprendre, tot i que els àmbits són molt variats: perruqueria canina, informàtica, cuina, jardineria, estètica i mecànica de motos, entre d'altres.

"Aprendre és un dret i també una obligació, perquè d'aquesta manera es pot aportar a la societat", va recordar ahir Santiago durant l'entrega dels diplomes que va tenir lloc a la Fundació Natzaret de Palma. Els alumnes d'aquest programa van explicar durant l'acte que "ens ha servit de molt, ja que tractam millor les persones" i "ara ja no fem tantes bajanades". A més, un 85% s'anima a continuar formant-se. I és que l'objectiu, a part de motivar-los, també és millorar-los les competències i habilitats socials, a més de donar-los nocions per millorar l'autoestima o normes de convivència.