TW
0

Des del desplagament de la figura del Tècnic d'Intervenció Socioeducativa (TISE), iniciat durant el curs 2008-09, s'ha duit a terme un total de 674 intervencions d'àmbit individual. "La seva feina és reduir el conflicte o evitar-lo", segons explicà ahir la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, durant la presentació dels primers resultats d'aquest projecte conjunt amb la Conselleria d'Educació.

Educadors i treballadors socials són el perfil professional dels encarregats d'exercir de mediadors als vuit instituts que han efectuat més de 1.300 actuacions en la comunitat educativa, si bé cal sumar-hi 373 de familiars i 542 intervencions comunitàries.

Els centres que disposen ja d'un TISE són els IES Juníper Serra, Josep Sureda i Blanes, Can Peu Blanc, Calvià i Felanitx -tots de Mallorca- i els IES Quartó de Portmany -Eivissa- i Cap de Llevant -Menorca. L'atenció psicopedagògica al col·legi es veu ara reforçada també amb una cura socioeducativa.

"La feina dels tècnics consisteix a cercar una altra mesura, per exemple, quan es formula una proposta d'expulsió. El que es fa és una intermediació entre l'institut i els pares", precisà la consellera d'Afers Socials. El titular d'Educació, Bartomeu Llinàs, afegí que "es volen evitar les expulsions múltiples i trencar així el cercle viciós que es genera en molts d'alumnes". Així mateix, el TISE pretén que els joves recuperin l'interès pels estudis implicant-hi el centre, la família i els serveis socials.

Pel que fa a la possibilitat d'estendre aquest tipus de servei a altres instituts, "la idea, de moment, és poder-lo mantenir als vuit centres adherits a la proposta i per ara no ens plantejam ampliar la presència de TISE als col·legis de Secundària", anuncià Santiago. El responsable d'Educació hi volgué precisà que "les noves situacions socials requereixn noves respostes" i afegí que "no es tracta de posar més mestres, perquè ja en tenim, sinó de donar-los suport".