"Davant el canvi d'usos i les solucions fàcils, ens interessa molt la inversió en activitat productiva sense nous consums de territori", defensà la responsable del ram, qui advertí que la renovació d'aquesta planta hotelera no suposarà un increment de la superfície construïda i incentivarà l'ús turístic respecte del residencial, que es considera molt menys productiu i "consumeix més territori". La 'moratòria' perquè els hotelers puguin fer aquestes obres durarà quatre anys i el Govern espera que serveixi per generar una forta inversió i tingui efectes estructurals sobre l'oferta.
La portaveu negà que el decret Nadal, que ara es convertirà en llei, suposi una contradicció amb el procés d'esponjament o reordenació de zones turístiques madures, com és el cas de la Platja de Palma, i ha confiat que els restauradors faran reformes per cercar un producte de major qualitat.
Barceló també defensà l'obertura d'un nou termini de dos anys per regularitzar les places hoteleres il·legals, a les quals es podran acollir fins i tot les que tinguin una infracció urbanística greu. Fins ara s'han ingressat per aquest concepte 8 milions d'euros i no se n'esperen molts més.
Bauzá: "És moment d'acords, i no de tensions entre partits"
El president del Partit Popular de Balears, José Ramón Bauzá, manifestà ahir a Menorca que "és el moment d'assolir acords, en lloc de tirar-se els trastos pel cap i mantenir tensions entre partits". Bauzá qualificà de "molt positius per a Balears", i digué que "evidencien el sentit d'estat del PP, com també la seva actitud proactiva", els pactes assolits en matèria urbanística amb el Pla Territorial de Mallorca; i en matèria turística, amb l'acord presentat sobre el decret Nadal.
Segons Bauzá, en aquest darrer pacte "ha estat decisiva la intervenció del PP", com també que el president del Govern hagi tingut en compte les aportacions del partit de l'oposició "per unificar criteris, la qual cosa garanteix la seguretat jurídica".
També es referí al pacte "per a la retirada de la llei del sòl, gràcies a l'entesa amb el Govern balear, que també ha tingut en compte que l'any 2006, quan el PP tenia majoria suficient al Parlament balear per aprovar una llei semblant, no ho va fer, perquè pensava i continua defensant que en qüestions d'aquesta importància ha de prevaler el consens".
"Són necessaris pactes d'Estat en què han d'intervenir els dos partits majoritaris de Balears per garantir l'aplicació d'aquestes lleis, amb independència dels canvis polítics i de qui realitzi les tasques de govern", indicà.
Bauzá afirmà que "la retallada per al Consell de Menorca proposada pel president Marc Pons queda curta", després d'assenyalar que el secretari general del PSOE menorquí i president del Consell de Menorca planteja un estalvi de 2,8 milions d'euros, "quan el PP havia proposat un decàleg que suposava estalviar quatre milions d'euros i sense tocar el sou als funcionaris".
Bauzá recordà que fa dos anys presentà un paquet de mesures d'austeritat però que fou rebutjat pel president del Govern, Francesc Antich. "El president actua de manera improvisada, com Zapatero", assegurà.
El president del PP digué que "mentre que amb José María Aznar el dèficit públic va arribar a l'1,5%, amb Zapatero s'ha disparat a l'11,5%" i considerà "injust" el decret de Zapatero que impedirà als ajuntaments contreure préstecs l'any 2011 perquè, segons ell, "pagaran justs per pecadors" i molts consistoris hauran de deixar de prestar serveis.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Horror, va llevau-vos el nom de socialistes. Ja basta de prendre-nos el pèl... el lema que ve la dreta o si tu no votes ells tornen ja el podeu anar confitant.vos-el. Escanyapobres.
Hi ha unes 200000 places hoteleres, que no se umplen i sobren la quarta part, unes 50000 places. Augmentar les places hoteleres farà que la planta hotelera tancada augmenti. El 70% són estades en hotels i la resta 30% fora dels hotels. Les places no hoteleres són unes 225.000, lo que dona una ocupació de uns 26%, o sigui un 95 dies a l'any (tres mesos), en canvi els hotels oberts tenen 285 dies (9 mesos i mig) ocupats a l'any. Tots indica que els turistes no hotelers ocupen els apartaments i similars la segona mitat de juny, juliol, agost i la primera mitat de septembre.
Quin mal hi ha amb els apartaments turístics. La industria turística d'aquesta illa és depredadora, multinacional, paternalista. Si deixàssiu un poc més de marge legal per les famílies emprenedores podríem tenir un turisme més hospitalari i personalitzat. Però no, sempre s'ha d'afaborir als hotels de més de 200 hanitacions i la resta de persones que podrien fer projectes nous i atractius no tenen cap posdibilitat. Perquè el turisme industrial depredador hoteler, golfista i nàutic tanca les portes a altres tipus d'allotjaments estètics, únics i originals.
en tornar a néixer vull ser hoteler!!!!!!!!!!!
JO TAMBÉ VULL AMPLIAR EL 10 PER CENT DE LA MESA CASETA DE CAMP. COM HO PUC FER? I SI DIC QUE ES UN HOTELET (RURAL)?
Els hotelers grossos, les cadenes hoteleres, en la seva majoria, han estat uns depredadors complets. No s'havia vist mai en la història un grup econòmic tan eixorc. En Verga va saber deixar una fundació i un hospital, aquesta colla de piranyes s'han menjat Mallorca a mossegades i no li han deixat res a canvi.
No cal cercar excuses i motius per embellir una decisió que es pren per motius de crisi econòmica. I no n'hi ha més de fetes.
De passada ja podríen dir clarament que els hi lleparan el cul i tot el que faci falta, per no perdre el costum.
Ara ho entenem els mortals! Això vol dir que tenim un govern que és incapaç de fer política territorial, únicament fan el que els dicten els amos d'aquesta terra, o sigui: els hotelers.