Hisenda ha embargat el solar de Can Domenge, a Palma, encara propietat de l'empresa constructora Sacresa -juntament amb Ferratur-, que fa uns mesos que es declarà insolvent i que té deutes amb l'erari públic. L'embargament ha provocat que el Consell, que ja havia iniciat el procés per recuperar els terrenys que vengué fa quatre anys, s'hagi vist obligat ara a aturar l'operació. Ahir mateix, el ple de la institució havia d'aprovar un crèdit de 35,8 milions d'euros per fer-ne efectiva l'adquisició, però un pic coneguda la situació del solar, el punt es retirà de l'ordre del dia.
El 16 de març, la institució insular arribà a un acord per recuperar els terrenys amb les promotores Ferratur i Sacresa, que se'ls havien quedats després de guanyar un polèmic concurs ara fa quatre anys. El pacte s'aconseguí sota tutela judicial, després que el Consell rescindís el contracte de compravenda per incompliment de les promotores. Segons el compromís assolit, aquestes rebrien 35,8 milions -els 30 que pagaren i 5,8 més en acabar el procés per interessos i despeses útils- i, a canvi, es comprometien a retirar el contenciós contra el Consell i a tornar el solar sense gravàmens.
Ara, el Consell ha estat informat per Hisenda que aquest immoble està embargat, suposadament perquè les promotores no afrontaren totes les càrregues tributàries vinculades a l'operació de compra de Can Domenge, i ha aturat el procés de recuperació dels terrenys. L'equip de govern esperarà que s'aclareixi la situació i ja admet que és difícil perquè, segons pareix, la constructora passa moments difícils i no seria només aquest solar el que tendria embargat, sinó altres béns. Els responsables del Consell, però, confien que l'empresa negociï amb Hisenda per deixar el solar al marge de l'embargament, atès que li interessa ingressar els 35,8 milions d'euros que obtindrà de la venda.
En qualsevol cas, el rescat de Can Domenge i la construcció dels habitatges prevists en aquest cèntric indret s'endarrereix encara més i ja fa més de quatre anys que el projecte està en marxa. La venda de Can Domenge l'efectuà el Consell l'any 2006, quan Maria Antònia Munar n'era la presidenta. Les promotores Sacresa i Ferratur guanyaren el concurs amb una oferta de 30 milions, la meitat del que oferí Núñez i Navarro, que després interposà una querella que ha comportat la imputació de diversos responsables, inclosa la mateixa Munar. Al marge d'això, les companyies guanyadores incompliren els terminis fixats i el Consell, ja presidit per Armengol, inicià el procés per recuperar el solar. El març passat, Sacresa es declarà insolvent per negociar la reducció d'un deute de més de 1.500 milions abans d'haver de presentar un concurs de creditors. Llavors, la difícil situació de l'empresa facilità a la institució insular l'operació de compra; ara l'estaria dificultant.
Embarguen Can Domenge i el Consell n'atura la compra
Hisenda hi intervé per cobrar deutes de la promotora Sacresa i això dificulta el rescat del solar per part de la institució
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
O sigui que ens estafen i nosaltres els-hi tornam els diners amb interessos, no ho enténc, aqui (temes de política) sempre surten guanyant els lladres.
Si Núñez i Navarro interposà un plet perque oferia 60 enlloc de 30, ara se li pot fer la mateixa oferta de 60 perque no ha retirat la demanda o sebre quina ès la oferta actual de aquesta companyia.
Millor pel Consell. Na Francina xerra amb RZ i aquest ens torna sense cap cost can Domenge, que és de tots els mallorquins.