Tal com afirma un informe de la Policia Judicial, Antoni Oliver seguia una activitat frenètica aquells mesos. En principi l'havien d'escoltar un mes, però finalment en foren dos. En una coversa amb un tal Jaume es comenta: "La majoria del personal laboral no té contracte". Una altra frase: "Aquesta gent és laboral i et fa la feina bruta" (se suposa que referida a la captació de vots). En un diàleg entre Miquel Àngel Flaquer i Oliver es diu: "Les places de delegat de Menorca i Eivissa no eren legals". També indiquen que "la plaça de Coploma Castañer en Relacions Institucionals era un poc estranya". Una altra frase de la conversa Oliver-Flaquer mou a la intriga: "Aquest delegat de Menorca es va contractar com una empresa privada. Val? Ho entens?". També afirmen: "Això ho va dur Joan Sastre" (director general de Promoció Turística).
A diverses converses amb Oliver apareix Joan. Un cop és identificat com Joan Cerdà (batle de Pollença). Joan parla en una de les converses de 90.000 euros. Se'n desprèn que es tracta de suports a l'Ajuntament.
Antoni Oliver és pollencí. La preocupació pel seu poble resulta evident al llarg de les xerrades. En una ocasió parla amb el seu sogre sobre una suposada inspecció a una finca. Oliver diu: "Digues-li que m'ho ha arreglat el meu gendre, que és gerent de l'Inestur". També en un dels diàlegs s'esmenta Maria, la filla de "Joan el municipal" que havia de fer un viatge. Oliver afirma que des de l'Inestur no li ho poden subvencionar, però parla amb el responsable de l'agència de viatges de Pollença que treballa per a l'institut per arreglar l'assumpte. També parlen del sorteig de viatges que es realitzà a la festa d'UM de finals d'any. Les qüestions de doblers sempre van lligades al partit i a militants d'UM.
Ara bé, allà on es fan més intenses les converses és quan Antoni Oliver i els seus interlocutors parlen de política. Miquel Nadal acabava de dimitir com a conseller de Turisme i se n'havia d'elegir un de nou. Hi havia molta tensió, ja que Oliver i els altres implicats en les converses pertanyen a la Lliga Nord. No volien de cap manera que Francesc Buils tornàs a ser el conseller. En un dels diàlegs es diu:"Munar dóna suport als pressuposts a canvi que el conseller sigui Buils". Oliver i Sastre veien perillar el seu càrrec amb el retorn de Buils. Finalment, els interlocutors alenen: "Antich ha vetat Buils. No serà conseller".
Una altra xerrada dóna comptes del nomenament de Miquel Ferrer, membre de la Lliga Nord. És palpable l'alegria d'Oliver i dels seus interlocutors. La mateixa oposició se sent en les converses davant la possibilitat que Buils sigui el nou president d'UMen substitució de Miquel Àngel Flaquer.
Tot i això, unes setmanes després torna la tensió a les frases d'Antoni Oliver. Comencen a escampar-se comentaris en el sentit que ell serà nomenat director general de Medi Ambient, a les ordres de Miquel Àngel Grimalt, mentre que Josep Lliteres (munarista) passaria a ser el nou gerent de l'Inestur. Això no fa gràcia a Oliver, que indica a un interlocutor: "Però Joan Sastre tindrà firma".
La investigació situa Farrús com a "clau" en la trama Voltor
Les investigacions realitzades en el marc del cas Voltor, que indaga el presumpte desviament de fons públics a través de l'Institut d'Estratègia Turística (Inestur) a empresaris pròxims a UM, situen l'empresari Jacinto Farrús com a "figura clau en l'entramat d'adjudicacions" i el relacionen amb 21 societats en què consta com a administrador o apoderat i en 120 més de mercantils de les quals ha format part. Així, el vinculen no només amb les licitacions de l'Inestur sinó també amb "altres esferes" del Govern.
En un ofici que consta dins del sumari del cas la Policia Nacional no només fa esment de Farrús -que es troba en llibertat sota fiança de 100.000 euros-, sinó que també assenyala que un "altíssim percentatge" d'expedients de l'organisme pertanyent a la Conselleria de Turisme han estat adjudicats des de fa més de dos anys a persones d'UM.
Entre aquestes concessions destaca l'expedient adjudicat al Consorci d'informàtica local de Mallorca (Cilma) per un milió d'euros al principi de la legislatura, quan el president de l'òrgan era Miquel Àngel Flaquer -també imputat en el cas-.
La investigació també apunta a la presumpta il·legalitat d'un expedient adjudicat a Campos per 1,8 milions, que podria haver estat destinat "a calmar els ànims" en el municipi després de la ruptura i la posterior recomposició del Pacte al Consell, a final del 2009, i de no aprovar-se la construcció del golf de Son Baco.
L'escrit al·ludeix al conveni com la possible recompensa per no tirar endavant la infraestructura i detalla, a més, altres acords amb ajuntaments governats per UM. En el cas de Campos, l'acord era per una xarxa cicloturística i se signà malgrat la "tibantor" mostrada pels serveis jurídics davant la possible irregularitat de l'expedient. També destaca els convenis subscrits amb Alcúdia i Pollença, també d'UM.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Qui conegui d'aprop el nostre batlle de Pollença, sabra del seu caracter intrigador, embullós i paranoic de Joan Cerdà. L'antitesí de qui ha de constituir un equip de feina constructiu. I un pèsim gestor.
Xisco; demà ens vein a l'Hostal d'Algaida davers les 9 i mtja. Tinc una fam rabiosa, si fas tard començaré. D'aquelles 4 coses xerràrem als cafés.