A aquestes subvencions se sumen les percebudes pel grup 'uemita' en el Consell de Mallorca per valor de 45.739 euros, que s'uneixen a les aportacions realitzades pels grups institucionals en diverses corporacions locals per import de 27.890,17 euros.
D'altra banda, el Tribunal de Comptes assenyala també al seu informe de fiscalització de partits polítics sobre l'any 2006 que Unió Mallorquina (UM) manca d'un inventari degudament actualitzat i valorat dels seus béns, tal com es disposa en la Llei Orgànica 3/1987, ja que l'aportat no comprèn la totalitat que figura en la comptabilitat.
Unió Mallorquina va presentar en l'exercici comptable de 2006 un actiu i passiu valorats en 367.915 euros i del seu balanç d'ingressos en els comptes presentats es dedueix que va comptar amb un finançament privat de 382.261 euros.
Segons aquest estudi, els estats presentats inclouen de forma conjunta l'activitat de la seu central i de la major part de l'estructura local de la formació, a la qual cosa s'uneix també informació sobre el grup parlamentari a la Cambra autonòmica, integrant també a la comptabilitat l'activitat dels grups de càrrecs electes en els ajuntaments amb major representació.
L'informe exposa que la major part del saldo de l'epígraf 'deutors' correspon a les quotes no ateses en el moment del seu lliurament, per valor 39.433,74 euros, produïdes majoritàriament a l'exercici. Per tant, aconsella que el partit ha de procedir a estudiar l'exigibilitat de l'esmentat saldo i a realitzar, en el seu cas, les correccions valoratives que s'escaiguin.
D'altra banda, els saldos dels comptes bancaris, que sumen 235.319,86 euros, han estat confirmats per les respostes de les entitats de crèdit a la circulació efectuada pel partit a petició del Tribunal de Comptes o, en el seu cas, han estat comprovats amb els corresponents extractes bancaris facilitats per la formació política.
APORTACIONS DE CÀRRECS PÚBLICS
Sobre el resultat de les operacions de gestió, s'inclou els rebuts girats al cobrament per quotes d'afiliats per un import de 165.768,19 euros, dels quals s'han produït devolucions per 38.398,62 euros, comptabilitzades en comptes deutors. S'inclouen també les aportacions de càrrecs públics per valor de 119.675 euros.
Finalment, en el camp d'ingressos extraordinaris es recullen, entre altres imports, les aportacions nominatives per valor de 4.500 euros; els ingressos per venda de loteria, per 38.426,37 euros -davant unes despeses per aquest concepte de 36.000 euros- i l'import recaptat en activitats del partit, situat en 38.707,82 euros.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si, si, podeu posar tots els punts negatius que volgueu, però l'autor/a de il·legalitzar UM te més raó que un sant. Es que cada dia berenem amb un nou escàndol i aixó ja no es pot aguantar més, sense que es prenguin les messures adients i exemplars. I efectivament, refundar un partit amb aquests mateixos personatges és una vertadera temeritat.
El que no puc entendre és per què no il•legalitzen a aquest partit. No hi ha res, absolutament res del que hagin fet o tocat que no estigui afectat per la corrupció. És una autèntica vergonya i si no ho il•legalitzen per corrupció generalitzada és una irresponsabilitat i una temeritat. NO A UNA REFUNDACIÓ D'UM NI A UN CANVI DE SIGLES PER A SEGUIR PER LA MATEIXA SENDA. SI A LA IL•LEGALITZACIÓ DE UM PER SER UNA VERITABLE XACRA SOCIAL.
Dice el president que su govern racionaliza el gasto, para lo cual van a reducir empresas públicas (llevan 2 años y medio diciéndolo pero creando otras nuevas). Para ello ahora van a "regalar" 160.000 euros a alguien para que haga un estudio sobre 3 empresas (sí, sólo 3) para ver cómo pueden fusionarse. Parece increíble, ¿no? !160.000 euros! ¿Acaso el govern no tiene funcionarios cualificados en plantilla, que podrían hacer este trabajo en su jornada ordinaria, sin coste adicional?¿Dónde están los intocables de Manera, en su mayoría abogados y economistas? Vergüenza, señores, vergüenza. Vergüenza todos.