TW
0

La decisió de fer fora UM dels executius "és injusta perquè suposa l'estigmatització, la persecució i dimonització de tot un partit".

El j'accuse de Josep Melià, president d'UM, tingué el ressò d'un amant despitat per l'exparella. I aquesta no és d'altra que el PSIB. Perquè segons Melià, el partit socialista "s'ha arrogat funcions pròpies del poder judicial, tot assenyalant culpables".

Melià encara anà més enllà: "Un company seu assegurà que Montesquieu havia mort, i Antich n'ha ajudat a emetre el certificat de la defunció".

Melià, de fet, arribà a recriminar que els exsocis de Govern els hagin tractat com a "empestats". I tragué pit, Melià, sobre la tribuna del Parlament: "Tenim 30 anys d'història, 4.000 militants, més de 100 regidors i vint batles".

El president Antich, però, li respongué amb una de bona i una altra de polissona: primer li assegurà que ells no menysvaloren el seu paper. "UM té un espai ben clar en aquesta comunitat". Just després entrà a matar: "El meu partit té 130 anys d'història i ha ajudat a consolidar la democràcia en aquest país".

I com que tant els nacionalistes com el PP havia retret al govern la seva "inestabilitat", Antich recordà a la cambra: "Si hem tengut tres canvis de consellers de Turisme és perquè hi ha hagut els mateixos canvis de presidents d'UM". I afegí: "També n'hi hagué que marxaren del Consell insular, després tornaren, i encara no sabem per què".

Esperança Marí, diputada d'Eivissa pel Canvi, també es referí al trencament del Pacte amb una tímida defensa d'UM: "El codi ètic s'ha d'aplicar a qui sigui. Ara bé, fer-ho extensiu a tot un partit és perillós".

El president Antich no hi quedà gaire d'acord i respongué a la diputada que també dóna suport al Govern: "Mai no he jutjat un partit sencer". El diputat Melià no s'ho cregué. Però ja abans havia deixat enlaire que, si es dóna suport als emprenedors, "UM hi serà" per votar amb el Govern.