Els fiscals Anticorrupció i la Policia investiguen 25 persones i 23 empreses en relació amb el cas Voltor. Això no vol dir que hi estiguin totes imputades o involucrades, sinó que es volen conèixer les seves actuacions al voltant d'Inestur. Es comenta que el nom Voltor significa que aquesta au viu a la serra Nord, la qual cosa establiria un lligam amb la Lliga Nord en la política d'UM. Entre els investigats es troben el batle actual de Pollença, Joan Cerdà, i el seu regidor Miquel Ramon Amengual, a més de l'edil de Turisme de Sóller, Tomàs Plomer, i l'exbatle d'aquesta ciutat Antoni Arbona Colom, tots d'UM. Així mateix, s'investiga el batle de Sencelles, Joan Carles Verd, pertanyent també a l'ala de la Lliga Nord de la formació.
Altres càrrecs polítics en el punt de mira, a part del detingut Joan Sastre -exbatle de Porreres-, són Miquel Nadal, exconseller de Turisme, i Roger Gotarrodona, membre del consell polític d'UM, en aquest cas pel fet de ser directiu d'una empresa lligada a Inestur. La resta d'inspeccionats ho són pel fet de pertànyer a Inestur com a tècnics o càrrecs de responsabilitat, o bé perquè són directius o accionistes importants de diferents empreses, la majoria de publicitat o d'agències de viatge. En algun cas, com el del detingut Àlvar Llompart Adrover, responsable de la Unitat Econòmica d'Inestur, també han investigat l'empresa del seu pare, Pere Llompart.
Les indagacions sobre Inestur començaren el setembre passat a causa de la denúncia feta per un empresari que aspirava a una contractació sobre la promoció del vi i que va veure com perdia aquest concurs. El fet que s'investigui Miquel Nadal, exconseller de Turisme, expresident d'UM i actual regidor de Cort, és degut a la seva condició de conseller entre l'1 d'octubre del 2008 i el 3 de desembre del 2009. Com a tal, era qui presidia els consells d'administració d'Inestur. És precisament aquesta època la que s'analitza a fons i en la qual s'haurien produït la majoria de les suposades il·legalitats. La investigació ha detectat sis presumptes delictes: malversació de cabals públics, falsedat, alteració comptable, suborn, prevaricació i frau a l'Administració.
Els municipis que se'n veurien afectats, en principi, són on té pes la Lliga Nord: Pollença, Porreres, Alcúdia i també Sóller, on en principi tindria més força el nadalisme. Ara es miren una a una les contractacions fetes per Inestur a aquests municipis i també d'altres realitzades a Palma. S'estudien 23 empreses, entre les quals hi ha les agències de viatges Massanella, Grupo Pollença, J. J. Roy Imagen, Atípika Media, Living Publicidad, Akha Edicions i Humanlis, entre d'altres. L'empresa de viatges del pollencí Mateu Mairata, anomenada Pollença Balear, fou l'encarregada de subministrar els viatges a les persones que resultaren guanyadores en la rifa que es dugué a terme al darrer sopar de Nadal a UM. Mentre es desenvolupa la investigació se'n poden veure afectades més persones i més empreses. Ningú no ho descarta.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.