Seu de Càritas d'Eivissa per fomentar la insercció social de persones amb alguna problemàtica. | IRENE G. RUIZ

TW
0

Les sensacions al si de Càritas caminen actualment entre la irritació i la decepció amb l'Ajuntament de Palma.
L'arran del conflicte se situa al Servei d'acollida a dones i família (SADIF), que Càritas ha gestionat ininterrumpudament en els darrers 20 anys. L'entitat, però, decidí que la seva tasca en pro de les dones maltractades ja estava coberta per les institucions. Per tant, avisaren Cort que no es tornarien a presentar al proper concurs de serveis, ja que consideraven que el pressupost era escàs.

I és aquí on es presenta el problema. Segons Margalida Riutort, de l'entitat propera a l'Església, "Càritas negocià amb l'Ajuntament que la següent empresa que gestionàs el servei també assumiria la mantenció de l'actual plantilla", xifrada en 20 treballadors. Quan Cort publicà el concurs públic, però, havia desaparegut del plec de condicions un requisit bàsic per a Càritas: la subrogació de la plantilla. "I és clar, si la propera empresa que dugui els servei no manté la plantilla, nosaltres els haurem d'acomiadar". Dels 20 treballadors, set eren temporals i 13 fixos (dels que tan sols n'han recol·locat a 4).

L'Ajuntament, però, assegura que "jurídicament era impossible" subrogar els contractes. Segons Joan Miró, coordinador general de l'àrea de Benestar Social a Cort, "no ho incloguerem al plec perquè no era viable". La nova empresa adjudicatària és la Fundación Salud y Comunidad, una entitat sense ànim de lucre que opera a la Península, però que mai no ho havia fet a les Illes. Des de l'Ajuntament també asseguren que la Fundació ha contractat "la majoria de l'actual plantilla", fet pel qual no entenen la irritació que la mesura a causat a Càritas.
L'ONG, emperò, insisteix que Cort no valora la feina que la seva entitat ha fet durant 20 anys, "en moltes ocasions afegint de la nostra butxaca els doblers que mancaven". Per aquest motiu asseguren que se senten adolorits per com Cort els ha tractat després de tanta feina colze amb colze.