"Cal no oblidar que la violència contra les dones és exercida, sempre, pels homes". Així resumia Helena Herrera, secretària general de la CGT i portaveu de l'acte d'ahir, com el quid del problema. Dos centenars de palmesans secundaren la convocatòria de la Plataforma per la igualtat i es concentraren al passeig del Born quan ja es feia fosc. Herrera aprofità per carregar fort, en aquesta ocasió, contra la Església catòlica: "El seu fonamentalisme n'és còmplice". Un comentari que deixà astorada Catalina Cirer (PP), coneguda per la seva fe catòlica. Cirer, per cert, aguantava amb Isabel Llinàs (directora de l'Institut de la Dona, en temps del PP) la pancarta del Lobby de dones, entitat feminista que comparteix ben poc amb els postulats del Partit Popular.
També hi havia representació de la resta de l'espectre polític, com ara Francina Armengol i Joana Barceló (PSIB); Lila Thomàs, David Abril i Eberhard Grosske (EU), i Joan Lladó i Natxo Knorr (ERC), com també Biel Barceló, Xesca Vives i Nanda Ramon (PSM); i el sindicalista José Benedicto (CCOO). També hi havia desenes d'homes, que demostraren que la igualtat no s'assolirà fins que tota la societat no prengui part en la lluita. De fet, les referències a la conscienciació dels mascles varen ser una constant de l'acte. "Aquesta és una violència dels homes adreçada a les dones", va criticar una de les 49 dones que varen pujar a l'escenari. Cada una llegia el nom d'una de les víctimes causades pel masclisme des de principi d'any. La majoria eren dones, però també hi prengué part una dotzena d'homes. Un d'ells, de fet, afegí en el seu breu parlament: "Els homes també deim: No al masclisme". Rebé una ovació espontània del públic, igual que també fou molt aplaudida una intervenció que demanava la destrucció del patriarcat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
També cal denunciar el nombre de denuncies falses de maltractament que després ni tant sols són admeses a tràmit.
Crec que no s'ha de parlar exclusivament de violència contra les dones, sinó de violència d'una persona cap a una altra o altres persones, siguin del sexe que siguin; per altra banda, apart de la violència física, també existeix la violència i tortura psiquica, i aquest tipus de tortura, la pateixen molts homes a mans de les seves dones, es per això que s'hauria de parlar de comdemnar la violència en general, tant la física com la psiquica, i indistintament cap a homes o cap a dones.
caterina, tu tambe aniras al sac, com hi anira el circulo balear, erc i en jaume mates...pot esser tambe es pot pegar a les dones en catala???, nose nose...permi estas pixant fora del test caterineta, si jo fos una dona que reb malotractaments de la seva parella pot esser te fotria dues galtades ben donades.
Això que diu la Sra. Herrera de que "Cal no oblidar que la violència exercida contra les dones es exercida sempre pels homes", és fals. Moltes vegades, dins les parelles de lesbianes, una maltracta l'altra tant o més que un mascle deshumanitzat.
Jo també hi vaig esser i em sembla que el recompte que s´ha fet dels assitents és molt optimista. Hi havia un centenar de persones mal comptades, de les quals un quart eren polítics fentse sa foto. La quasi nula assiténcia a l´acte de ciutadans "sense càrrec" en fa reflexionar si no serà que els polítics van per una banda i la societat per una altra, si l´interés pel tema de la violècia de génere no és tant pel maltracte a les dones com pels doblers de les subvencions que s´atorgan als lobbys feministes per obtindre així els seus favors "electorals". Hi vaig veure molta demgògia i poc esperit solidari. O pot ser estigui equivocat i la culpa la tingui el Reial Madrid, per jugar el partit en tana assenyelada data.
He anat a la concentració. Però quan han començat a xerrar només en foraster he partir. No pens tornar mai més a un acte de violència contra les catalanoparlants.