Greenpeace alerta que catorze Espais Naturals Protegits (ENP) de les Balears són amenaçats pel fet que "diàriament hi ha una regressió dels valors naturals d'aquests entorns". L'organització ecologista presentà ahir la novena edició de l'informe anual Destrucció a tota costa. Per primera vegada, s'ha analitzat l'estat de 233 espais litorals protegits, repartits en els més de 8.000 quilòmetres que configuren la costa de l'Estat. El document posa de manifest que ni tan sols els ENP, suposadament emparats per la legislació, estan resguardats de la destrucció del litoral que ha imperat els darrers anys. Més de la meitat, un total de 120, pateixen algun tipus de perill provocat per l'urbanisme, la construcció d'infraestructures o la contaminació. L'estudi assenyala que a Balears hi ha projectats o en procés d'execució 700 habitatges, cinc ports, un camp de golf i dos aparcaments que suposen una amenaça directa per a aquests paratges naturals.
A tot això afegeix que a les Illes se cimenten 1,4 hectàrees de terra al dia. El Pla de carreteres de Mallorca preveu en una primera fase 73 actuacions, de les quals 24 afecten directament els ENP. Les amenaces directes a aquests espais protegits, segons l'informe, van des de l'afecció directa i indirecta per l'ampliació del dic del Botafoc al port d'Eivissa, que afecta l'ENP de ses Salines d'Eivissa i Formentera, fins a l'ampliació del Port Adriano a Calvià, que posa en perill els prats de posidònia que connecten amb l'entorn de Cala Figuera i dues reserves pesqueres. Així mateix, l'albufera de Muro també està sotmesa a una gran pressió urbanística.
La resta d'indrets són: la Xarraca (Eivissa); el Cap Enderrocat, la Dragonera, el serral d'en Salat, la Trapa, Formentor, les badies de Pollença i Alcúdia, Na Borges (Mallorca); la costa sud de Ciutadella i Cap Negre, Fornells, la Mola, Addaia i l'albufera del Grau (Menorca). L'informe indica que el País Valencià, Andalusia i les Canàries estan al capdavant de les autonomies que "més menyspreu" tenen cap a aquests espais.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
O sigui que l'organització fantasma i mafiosa Greenpace no rep subvencions? Crec que el GOB dóna la cara mil vegades més que els anònims capitostos de Greenpace, entre els quals hi hagué -no ho oblidem- l'ínclit Xavier Pastor, excorredor d'speedway.
Cada dematí sempre hi ha algun animal depredador del territori illenc que se axeica del llit pensant amb quin malifet a de castigar aquesta terra. Pareix mentida però es així, i no vos penseu que nomes siguin forasters els que tenen males ideies, no, molts d'ells son ben illencs, jo diria que aquets son els mes criminals de tots.
Com que el GOB prefereix les subvencions a les accions ha de ser Greenpeace qui doni la cara. Molts mallorquins estam amb Greenpeace.
La qüestió és construir abans d'eleccions per poder inaugurar, donar feina als amiguetes i a les constructores que ja sembla que tenen contracte indefinit amb l'administració i deixar l'illa plena de ports esportius, camps de golf, carreteres i trenets de joguina. Manteniments i conservar el poc bo que mos queda res de res que això no surt al diari.
Gerret, aquí peques de seguir el color polític. Aquest entitats s'han de desmarcar dels colors polítics, qui fa malbé o fa ben poc per la llengua s'ha de criticar! Si fan megaconstruccions o poca protecció del territori s'ha de criticar! Tant sa llengua com es territori no son temes polítics, son temes que s'han de defensar tant amb un com amb altres!
ja hi som tots OCB, GOB, quan el PP està a l´oposició tothom surt a donar castanyes , llengua i territori qui més la defensa més li pegau vos mereixeu un altre cop el PP al govern
l'enllaç correcte al web de Greenpeace és: http://fotodenuncia.greenpeace.es
El que ha de fer Greenpeace és parlar en català.
Web Fotodenúncia de Greenpeace: http://fotodenuncia.greenpeace.org/ Penja-hi la teva foto denúncia!