Els fiscals Anticorrupció Juan Carrau i Pedro Horrach, que obriren les investigacions sobre el presumpte enriquiment il·lícit de l'expresident del Govern Jaume Matas, han plantejat al fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, la seva disconformitat sobre l'assumpció per part del fiscal superior de Balears, Bartomeu Barceló, de les diligències del cas. L'article 23 de l'Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal preveu que un superior pugui assumir l'activitat d'un fiscal en qualsevol moment. Ara bé, en cas que hi hagi discrepàncies, com sembla que ha succeït, el superior haurà de resoldre la qüestió.
En aquest procés el superior és el fiscal general de l'Estat, el qual, després de demanar l'opinió del Consell Fiscal sobre el cas, decidirà. Això comunicà un portaveu de la Fiscalia General de l'Estat. L'informe que emeti el Consell Fiscal no serà vinculant i Pumpido tindrà la darrera paraula després de l'avocació (assumpció de la resolució d'una causa la decisió de la qual correspondria a un òrgan inferior) de les diligències informatives sobre el patrimoni de Matas acordada per Barceló. Els fiscals Juan Carrau i Pedro Horrach obriren les diligències sobre el presumpte enriquiment il·lícit de l'expresident del Govern fa sis mesos i Pumpido decidí no prorrogar aquest termini d'investigació que marquen els estatuts del Ministeri Fiscal.
Conde-Pumpido considerà que els indicis no eren "suficients" per continuar amb el procés. Tot i això, Horrach i Carrau poden remetre el cas al jutjat de guàrdia, sempre que mantinguin la seva tutela sobre la causa i no sigui assumida pel fiscal superior de les Balears. Per part seva, l'advocat de Matas, Rafel Perera, reiterà ahir que el seu client està disposat a declarar si és citat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
l'advocat de Matas, Rafel Perera...aquest homo deu a saber molts secrets pperos, si li deixasin publicar les seves memòries (sense amagar res) ben segur que serien un éxit de ventes.
Si n'Horrach i en Carrau insisteixen molt sobre aquest tema, els farán botir, els enviaran a un altre llòc, i si no "tiempo al tiempo".
La qual cosa demostra que no hi ha justícia, que tot depèn de qui agafa un cas. En aquest cas, Barceló vol dir "aquí no ha passat res". El més trist és que veim països com Hondures, Veneçuela, Cuba... i pensam que noltros no som com ells. Al cap i a la fi, el caciquisme l'han heretat d'Espanya.
Bartomeu Barceló hauria de permetre jutjar tothom per poca sospita que hi hagi que s´hagi delinquit. Jutjar pot ser considerar-los inocents. Però si ho impedeixen sempre planarà la sospita sobre aquestes persones. Ara bé, sempre val més una sospita que una confirmació, no? Deu ser per això.