Moragues ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa per presentar les conclusions extretes de la primera reunió del Fòrum de la Ciutadania, un òrgan d'avaluació de les polítiques i els serveis públics de l'Administració de les Balears, reunit recentment.
El conseller de Presidència ha apostat per un bon funcionament de l'Administració per evitar disfuncions: "Aquesta comunitat autònoma no pot ser l'exemple del mal funcionament que s'ha donat en els últims anys, com és en el cas d'urbanisme."
Moragues, en companyia del Director General de Qualitat de Serveis, Fernando Monar, ha anunciat que la Conselleria de Presidència proposarà en breu al Govern un calendari de treball per aconseguir que en sis mesos es disposi d'un esborrany de la política d'integritat que incorpori mesures en vigor, iniciatives i mesures noves, algunes de les quals seran proposades pel fòrum.
El fòrum ha localitzat les àrees de major risc que són la contractació pública, l'ús i el maneig d'informació privilegiada, l'urbanisme així com les empreses del sector públic.
Els participants en el fòrum han proposat una sèrie de mesures com la promoció de la consciència social i la política de "tolerància zero" davant la corrupció. També han suggerit augmentar les limitacions i la regularització d'entrada d'assessors i persones de confiança en l'Administració.
Una altra de les mesures és la publicació de totes les subvencions i contractes que es realitzin.
El fòrum també ha proposat la creació d'una Agència d'Avaluació de Polítiques Públiques i Qualitat dels Serveis, així com una Comissió d'Ètica de Presidència i un defensor del poble. L'únic òrgan posat en marxa és el Fòrum de la Ciutadania.
Moragues ha anunciat també que al fòrum s'ha decidit que la vicepresidència del Fòrum serà ocupada per María del Pilar Barceló, en representació d'una de les associacions participants al fòrum, d'ATTAC Mallorca.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El PP ens va situar al davant de la corrupció i el PSOE al davant de la prepotència, el donar l'esquena a la seva base social i el servilisme davant Madrid. De Guatemala a Guatepeor, o de Guatepeor a Guatemala.
Què bé, però si ja hem passat a la història! Fixau-vos en l'herència que ens traspassen els nostrees polítics: "balearització" La balearització és un model de desenvolupament urbanístic basat en la construcció desmesurada en primera línia de mar. Té el seu origen en el model de desenvolupament dut a terme a les Illes Balears (i en especial a l'illa de Mallorca) durant la dècada dels anys 60 i 70 del segle XX. http://ca.wikipedia.org/wiki/Balearitzaci%C3%B3 No haver-ho aturat, ans al contrari, participar-hi fins el dia que perderen les eleccions, són més motius per a fer-nos independents d'aquest estat. Fora aquest partit que representat tot quant és negatiu i vergonyos. Una dia forem un país gran orgullós; mirau-nos ara, quina és la nostra aportació al mon.
A Mallorca tot ja es mort, .......ó volen que tot sigui mort
Qualcú hauria de fer un video recopilatori de tots els escàndols del PP a Balears, des del Tunel de Sóller, amb titulars de diari inclosos fins al dia d'avui amb La Macarena per banda sonora. Això seria el retrat més fidel de la corrupció que preval en aquestes illes. Al Principat les dretes i classes benestants es vénen, però almanco un preu més alt i conservant certa dignitat. Aquí mai no hi ha hagut orgull de país en les famílies autoanomenades nobles. Han arribat a un punt que ja neixen de tal manera que ni tan sols han de menester baselina. I per postres ve Zapatero al Palma-Arena dels nassos i encara es dedica a fer de venedors d'enciclipèdies de porta en porta. Quin país, quin poc orgull. Juraria que n'Alcover i Moll, per qualque banda, recolliren mots com orgull i honor. Els hauríem de desterrar a tots. Hi ha territoris peninsulars on encara els en farien places de mestres d'assignatures com el suborn i malversació.