TW
0

El PP balear insisiteix en la teoria de la persecució judicial, aquella que explicaria que les nombroses investigacions per presumpte corrupció sobre membres del seu partit responen a una estratègia política i judicial orquestrada pels socialistes, just amb l'objectiu de desgastar els populars davant l'opinió pública. En el PP diuen que tenen arguments sobre això i proves que els sostenen, per la qual cosa s'han decidit a presentar un escrit de queixa davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). El vicepresident Pere Rotger i el secretari general Guillem Estarellas donaran a conèixer avui aquest document que el partit fa mesos que elabora, segons els mateixos populars.

El PP balear fonamenta que pateix una "persecució" per l'actuació de la Fiscalia Anticorrupció a les Illes, un òrgan judicial que remarca que depèn del poder executiu central i, per tant, del PSOE. Els populars sostenen que s'aplica una doble vara de mesurar a l'hora d'investigar els casos de presumpta corrupció que afecten el seu partit i que aquests s'amplifiquen a la premsa deliberadament a través de filtracions encara que sigui sobre peces de sumari declarades secretes. Cas Andratx, Rodrigo de Santos, Turisme Jove, CDEIB, Palma Arena, el metro, Funerària de Palma, el patrimoni de Jaume Matas... Els fiscals encapçalats per Joan Carrau i Pedro Horrach han actuat amb contundència a l'hora d'investigar les suposades xarxes de corrupció sorgides a l'ombra de l'anterior Govern del PP. Els populars es queixen que segons ells el Ministeri Públic no ha actuat amb la mateixa bel·ligerància a casos que afecten altres partits. Tot i que Unió Mallorquina (UM) pateix diverses investigacions per la seva gestió al Consell de Mallorca durant l'anterior mandat, el PP al·lega que l'expresidenta Maria Antònia Munar no ha estat imputada en cap d'elles.

Però entre els arguments dels populars n'hi ha de més sòlids, com són les imputacions de la Fiscalia contra càrrecs públics del PP balear que, fins i tot després d'haver arribat a un judici oral, han quedat en no-res. El cas més paradigmàtic d'això és l'anomenat cas Cavallistes, destapat abans de les passades eleccions i en el qual finalment foren absolts 11 batles i tinents de batle populars. En qualsevol cas, sorprèn que, si com assegura el PP balear les seves queixes es limiten a l'actuació dels fiscals i en cap cas a la dels jutges i magistrats, el seu escrit de queixa es presenta davant el CGPJ, màxim òrgan de govern del poder judicial sobre els jutges i magistrats, mentre que del qual depenen directament els fiscals és de la Fiscalia General de l'Estat, en mans de Càndido Conde-Pumpido, que ja rebé Matas el 2006.