Fernando Monar, secretari del Fòrum de la Ciutadania i director de l'Observatori de Qualitat dels Serveis Públics, no dubtà a qualificar la primera trobada presencial del Fòrum com a "absolutament positiva". Ahir horabaixa els seus 80 membres van debatre sobre política, ètica i integritat amb l'objectiu de "millorar les mesures existents contra la corrupció i les males pràctiques polítiques, potenciar-les i proposar-ne de noves".
Primeres mesures
Aquesta primera trobada ha donat els seus fruits amb tota una sèrie de propostes que es remetran al conseller de la Presidència, Albert Moragues, perquè les posi en coneixement de la resta del Govern i siguin estudiades.
La primera d'aquestes mesures és la creació d'una Comissió d'Ètica Política que depèn de la Presidència i que, a més, estigui regida per un codi d'ètica i bon govern.
Una de les altres mesures ètiques aprovades pel Fòrum és la creació d'una Agència d'avaluació política encarregada de controlar "les gestions, objectius i resultats". L'advocada M. del Pilar Barceló, membre d'ATTAC Mallorca, fou escollida vicepresidenta del Fòrum de la Ciutadania, pendent de dur-se a terme una segona reunió a final d'any.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Lo q han hecho UM y PP en los ultimos años es vergonzoso.Nos han robado a todos parte de el dinero de nuestros impuestos y de nuestros hijos y han destruido todo el territorio q han podido y ahi siguen tan campantes.Es una verguenza,Comisiones ilegales, informacion privilegiada, trafico de influencias...pero incluso la prensa en Mallorca parece comprada pq nadie dice practicamente nada.
informes , informes i informes per fer infraestructures...CORRUPTES!
Mirau que no poder confiar en els polítics que en teoria volen servir el país!
Considero que els òrgans que han d'avaluar el nivell d'ètica política, han de ser independents i no han de tenir cap relació de dependència en cap órgan polític de govern, per la qual cosa el seu neixament està viciat. Com a exemple, les agències que valoren el nivell de qualitat de les democràcies a reu del món. També crec que l'observatori de qualitat de serveis públics, té tasques més adients i necessaries a realitzar, per a millorar la qualitat dels serveis públics depenents de la CAIB, a nivell de ciutadania i les seves expectatives internes i externes envers a les polítiques públiques del govern, i així evitar una desafectació política dels ciutadans cada dia més patent i alarmant. Miquel Quetglas Morey