"Vull subratllar que Balears, crec que és la comunitat que està en millors condicions per dur a terme un pla de modernització tecnològica. Nosaltres tenim recursos però la potència que podem tenir ara és innegable i estic molt contenta de la coincidència en la necessitat d'aquesta modernització tecnològica".
Així ho ha detallat després d'assistir a la Conferència General d'Educació que ha congregat a Madrid els responsables autonòmics amb el ministre d'Educació, Àngel Gabilondo, en la qual ha exposat les línies genèriques d'un pacte per l'educació, que ha incidit així mateix que la introducció de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) es realitzaran dins de la coresponsabilitat de les administracions, i que té com objectiu la seva posada en marxa el pròxim curs.
A més, Galmés ha avançat que existirà una Comissió Tècnica en aproximadament dues setmanes en la qual els responsables tècnics dels projectes de noves tecnologies de les autonomies, per decidir les aportacions autonòmics i determinar els "recursos comuns perquè a tots ens resulti millor".
Així mateix, ha detallat que la comunitat aspira a projectes, com és el cas d''aules TIC', la modernització de la connectivitat a les aules a Internet, la implantació de pissarres digitals i la disponibilitat d'ordinadors per a l'alumnat i professorat. "Són moltes mesures, però sobre tot un pla molt potent de formació que s'ha iniciat i que continuarà", ha agregat la consellera per referir-se a les mesures a desplegar amb la inversió que s'ha de rubricar en la Comissió Mixta per a l'Estatut d'Autonomia de les Balears.
RECOLZA GABILONDO
Per tant, Galmés ha assegurat que Balears recolza les iniciatives de modernització proposades pel ministre, ja que la pròpia comunitat ha iniciat ja la modernització dels centres i la transformació dels centres educatius per millorar l'educació. "Les tecnologies són un recurs més per millorar l'educació i també per un pacte estatal per l'educació i modernització en la qual hi han de contribuir totes les comunitats autònomes, inclosa Balears", ha exposat la consellera per expressar el seu suport.
A més, ha detallat que es tindran en compte "tots els projectes autonòmics" en modernització de tecnologia per calibrar la seva complementarietat i ha recordat que aquestes iniciatives no impliquen "que s'acabi amb els llibres de text ni res semblant".
Així mateix, la consellera d'Educació ha agregat que el pacte proposat pel ministre és un "mitjà i no un final" per millorar la docència i ha assegurat que conté set objectius, entre els quals es troba la modernització de l'ensenyament i que dins de la mateixa es troba la introducció dels ordinadors en primària.
"Hi ha una coincidència de totes les comunitats en la necessitat d'avançar en la modernització tecnològica del nostre sistema educatiu, d'utilitzar el llenguatge d'avui en dia. És una mesura més en l'objectiu contra el fracàs escolar i per a la millora de l'educació", ha exposat Galmés.
Així mateix, la màxima responsable del Govern en matèria educativa ha afegit que hi ha en els plans de l'Executiu central iniciatives diverses com millores en formació del professorat, una nova metodologia de docència, i, en definitiva una transformació, un canvi de model cultural i en l'accés a l'ensenyament.
ELS ORDINADORS: SOLS "UNA FOTO" D'UN PLA AMPLI
Galmés ha afirmat, no obstant això, que la proposta d'introduir els ordinadors en primària anunciada pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, "és la foto" perquè la societat entengui un missatge més ampli, consistent a situar a l'educació "com l'objectiu número un del canvi econòmic i un nou model econòmic", pel que ha lamentat que el seu discurs hagi quedat "reduït a aquesta imatge".
Prova d'això és el desplegament de 20.000 milions d'euros per impulsar l'economia sostenible, entre la que es troba l'educació. "He de dir a més que quan Zapatero parla d'educació, no parla d'ordinadors sols, parla de Formació Professional l'ajuda contra l'abandonament escolar, i hi haurà del pacte de l'Estat".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I on endollaran els ordinadors ? Les infraestructures fan pena i la majoria d'instal·lacions elèctriques estan fetes pols. No hi ha endolls suficients, ni connexions a internet. I el Pla de Formació del Professorat ? On és ? Posaran informàtics a tots els centres ? I el programari que usaran ? Seguiran engreixant a Microsoft com fan fins ara ?
I ara que comencen les plataformes de llibres electrònics, que és veritat que són caros però en poc temps es faran molt més accesibles de preu, els alumnes podrien tenir tots els llibres de consulta a l'abast amb el consegüent estalvi de paper, de doblers i de dolors d'esquena per culpa de motxiles ben carregades.
He sentit en tv que en tots els centres de castella i lleó tenen almanco una pissarra digital i ordinadors pels alumnes. A més de ser una eina d'aprenentatge molt més divertida i interactiva ( això també ajuda a reduir l'abandonament escolar i a pujar el nivell educatiu, que a castella és dels millors) podria suposar l'estalvi de la doblerada que costa els llibres de text que només els serveix per a un curs i part d'aquest estalvi es podria dedicar al manteniment dels aparells electrònics.
El primer que va fer quan va arribar a la Conselleria va ser carregar-se el servei de noves tecnologies. ja devia saber que li arribarien molts de diners i ho devia vole "controlar" tot! No se perquè però la gent riu i diu que el servei de noves tecnologies ara és el Corte Inglés. Per què serà?
Aquesta consellereta l´han posada aquí per compromís, li ve gros es càrrec, ja es va veure el dia que va entrar, que s´enterin d´una vegada per totes al govern i la facin fora ja, no té remei, aqui on no n´hi ha que no hi cerquin, basta sentir-la parlar mallorquí, fa oi.
Jordi i sebel·lí: hi ha res per vosaltres de l'educació que no sigui política lingüística? Vaja dos curts de gambals!!!
I per què no s'avança en l'educació i s'implanta la immersió lingüística a l'ensenyament balear? Això sí que seria un avenç.
És possible però no serà ella ni els seus que ho impulsin. No fa gaire li preguntaren al Parlament quina política seguia per donar a conèixer la cultura de les Illes a l'exterior: ella respongué que d'això se'n cuidava l'institut Cervantes. Imagina't!
Jo faig servir el departament de Noves Tecnologies de la Conselleria d'Educació i a pesar de cada vegada tenim més ordinadors al centre els tècnics que ens donen suport són menys! Aquesta pobra gent va de cul! No hi ha res més mentider que un polític socialista: "Dime de que presumes y te diré de que careces". Com diria n'Estaràs. ;-)
Ja, ja, ja, ja...No puc més....Ja, ja, ja,...de tant de riure...