La pedrera situada a la parcel·la rústica número 3 del polígon 6 de Llucmajor ha rebut els permisos d’Indústria i de Medi Ambient. El tercer permís de la Sala s’estava tramitant. Per això, els veïns pogueren denunciar davant la Conselleria que a la zona s’hi feien extraccions irregulars de marès i de picadís. Els residents tenien contactes amb García i ell féu valer el seu càrrec per tirar endavant les denúncies a canvi de favors. A partir d’aquí, Indústria ordenà la paralització de la pedrera el novembre de 2008. En aquesta data, García estava suspès de sou i feina des de l’estiu del mateix any, però abans ja havia engegat tot el procés per fer efectiu el tancament.
La Conselleria li obrí un expedient disciplinari acusant-lo d’haver signat resolucions de manera indeguda. García té altres denúncies per qüestions de més abast, com són haver tret il·legalment un expedient de l’arxiu de la Direcció General d’Indústria i intentar afavorir determinats enginyers en detriment d’altres, com és el cas de Juan Àlvarez, casualment l’enginyer de Son Cànaves.
A diferència d’altres pedreres il·legals en funcionament que circumden els termes municipals de Llucmajor i Palma, per a la de Son Cànaves s’havia tramitat l’adaptació al Pla director d’aquestes explotacions i només hi faltava la llicència municipal, demanada l’any 2006 i gairebé a punt de ser concedida. L’activitat s’hi inicià el 1986, molt abans que es construís aquesta desena de cases il·legals situades al carrer Pedreres i carrer R. De fet, l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma disposa d’un ampli expedient de més de 100 fols en el qual consten les ordres de demolició d’aquests xalets. Aquest informe (DI 1997/00398), signat pel zelador municipal, Joan Abrines, està obert des de 1997 i continua aturat als calaixos d’Urbanisme.
A l’expedient hi consta que els propietaris afectats per l’ordre de demolició, José Manuel Mena i Gabriel Cabot, han comès una "infracció urbanística greu". Cal demanar-se per què l’Ajuntament de Llucmajor (els terrenys de la pedrera afecten aquest terme municipal) i la Conselleria d’Indústria no autoritzen de nou l’obertura d’aquesta activitat inclosa en el Pla director sectorial de pedreres de Balears (Decret 61/1999 de 28 de maig). El BOIB número 182 de 06/12/2007 també prova que Son Cànaves s’incorporà al Pla sectorial amb tots els tràmits reglamentaris. Casualment també, el Consistori llucmajorer mirà amb lupa aquest expedient i n’obstaculitzà la darrera tramitació. I casualment, l’advocada d’aquest ajuntament, Inmaculada Santos, és filla d’un dels propietaris dels xalets il·legals. Mentrestant, Son Cànaves continua tancada a l’espera que Indústria en revisi tot l’expedient. En canvi, a zona de l’Arenal hi ha altres pedreres obertes que no disposen de cap d’aquests permisos i que, tanmateix, funcionen amb impunitat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Vudyalien, per desgràcia no es tracta de si és legal o no, sinó de quin amic o familiar tens infiltrat a l'administració. I així va el pais (ara, en "democracia", i abans, sense ella)
Però, aquesta pedrera era legal o il-legal còm moltes altres que tenen cera del còrpus? si era il-legal, en vers de ajusticiar aquest tal García, l'hi han de donar un premi.