El Sant Jordi més reivindicatiu

Més de tres-cents joves es manifesten pels carrers de Palma en defensa del català. La protesta va ser convocada per tres organitzacions juvenils: Joves per la Llengua, Maulets i el SEPC

TW
0

Palma visqué ahir la diada de Sant Jordi més reivindicativa dels darrers anys. Més de tres-cents joves, quatre-cents segons els organitzadors, es manifestaren per reivindicar el respecte als drets dels catalanoparlants enfront dels atacs recents al procés de normalització. La marxa, organitzada per Joves de Mallorca per la Llengua, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i l’organització juvenil Maulets, sortí passades les 18.30 hores de la plaça del Tub. Allà es concentraren devers dos-cents joves, segons informà la Policia Local, als qual se n’hi anaren sumant dos-cents més a mesura que el recorregut avançava.

Els participants marxaren de manera festiva a través de la Rambla i del passeig del Born, darrere una pancarta amb un lema: "El jovent, en defensa del català". També cridaven consignes a favor de la llengua i de la independència dels Països Catalans. "A tots ens agermana la llengua catalana", "volem la sanitat en català" i "a Mallorca xerram en català" foren algunes de les proclames més sentides. El portaveu de Joves per la Llengua, Sebastià Maymó, assegurà que "el català ha sobreviscut i sobreviu encara a les males intencions d’exterminar-lo que té determinada gent". Tancava la manifestació una representació dels polítics nacionalistes illencs que, per una vegada, es posaren d’acord a fer públic el suport al jovent.

Hi eren Biel Barceló, secretari general del PSM-Entesa; Joan Lladó, secretari general d’Esquerra; Margalida Tous, directora general de Política Lingüística; Nanda Ramon, regidora de Cultura de Cort, i Josep Serra, director general d’Innovació i Formació del Professorat, entre d’altres. La marxa acabà a les Voltes, on es llegí el manifest i s’oferí un concert de cloenda amb l’actuació de Ximbomba Atòmica i Tetrasònic.

Cap xifra de la Policia Nacional

A diferència d’altres vegades, la Policia Nacional es negà a fer pública cap xifra d’assistència i remeté els mitjans al departament de premsa d’aquest cos, que no fa feina els horabaixes. La decisió sorgeix davant la primera mobilització en plena polèmica sobre els mètodes de comptar persones d’aquest cos arran del fet que aquest diari publicà que la Policia Nacional hauria duplicat l’assistència real a la protesta, l’1 d’abril, contra el decret de català de la Conselleria de Salut.