TW
17

"Aquest decret no té sentit. La prova més significativa és que cap usuari no ha formalitzat mai una queixa a causa de la llengua catalana. És bo de veure: el cervell de les persones ja ha evolucionat i no es queixen per aquest tema". Això és el que digué ahir a Son Dureta el psiquiatre Miguel Lázaro, director del Sindicat Mèdic, per cridar el personal sanitari de l’hospital a participar en la mobilització convocada per demà en contra del decret impulsat pel conseller Vicenç Thomàs. Segons Lázaro, "la gent mostra indiferència cap a aquesta qüestió". El seu parer és que "són els polítics els que en fan una batalla". "És ben necessari que tots assistiguem a aquesta manifestació. Això només és el començament. Ja veureu què passarà al País Basc!", alertà el representant de l’organització professional que, juntament amb el PP, demana que els coneixements de la llengua pròpia de les Illes Balears a la sanitat pública sigui un mèrit i no un requisit.

"En la meva vida professional, a la consulta que tenc a Menorca, n’he vista molta, de gent. I mai no m’he topat amb cap problema de comprensió! Ciutadellencs, maonesos... a tots els entenc! Fins i tot, els d’Alaior, cosa que és ben difícil", manifestà el metge. "És un problema molt greu el que tenim, que farà que se’n vagin molts de professionals. El grau de puresa que demanen és tan elevat que ni els ‘mallorquins’ aprovaran!", digué Lázaro en al·lusió als residents a l’illa que tenen el català com a llengua materna.

"Aquests lingüistes o filòlegs o, en definitiva, aquesta gent de per la UIB, —assegurà el psiquiatre fent grans gesticulacions amb la boca— fins i tot ens volen dir que posem la llengua girada per amunt o per avall segons allò que volguem dir. Em sabríeu dir si a classe de qualsevol altra llengua del món es demana una cosa semblant? Ni els que parlen català des de fa 50 anys seran capaços d’aprovar". Per tots aquests motius i perquè, segons el seu parer, es tracta d’una "mesura excloent", Lazaro anuncià que el Sindicat Mèdic impugnarà el decret. "Tots som necessaris en aquesta manifestació. Els jutges són persones i, moltes de vegades, impugnen una mesura no per allò que representa, sinó per la mobilització ciutadana que provoca", digué un altre professional de la sanitat a l’auditori d’una seixantena de persones que, tot d’una, esclafiren amb mamballetes.