L’estudi, comanat per la conselleria de Vicenç Thomàs a la Universitat Autònoma de Barcelona, donava per fet que el futur hospital de Son Espases podria tenir lloc per als espais de docència necessaris i que professors ja contractats per la UIB en altres estudis podrien fer les classes dels primers cursos.
Tot i això, la comissió de la UIB encarregada de dissenyar el futur pla d’estudis no ha considerat bones les previsions d’aquest treball. Son Espases no ho podrà acollir tot i la UIB haurà de contractar nous docents.
Saturació
A ningú no se li escapa que les instal·lacions del campus estan saturades, per la qual cosa la UIB haurà de menester una inversió addicional per construir espais de docència i despatxos.
La comissió, integrada per tres vicerectors de la UIB i tres catedràtics de la Universitat de Barcelona, ha fixat la seva mirada en la Universitat de Girona, amb una facultat de recent implantació i de característiques semblants a la UIB. En aquest cas, el cost per als primers vuits anys s’ha establert en 26 milions d’euros.
Ara bé, la rectora Montserrat Casas va confirmar a aquest diari que aquesta xifra és un càlcul molt a la baixa, tal com reconeixen des de la mateixa Generalitat de Catalunya. És de suposar, per tant, que per a la UIB la despesa haurà de ser també superior als 26 milions.
El cost definitiu, el novembre
Les previsions inicials del Govern apuntaven al curs 2010-2011 per a l’inici de les classes de la futura facultat de medicina. Ara, la comissió de la UIB té previst presentar el pla d’estudis definitiu el novembre d’enguany. Aquest document anirà acompanyat de la corresponent memòria econòmica i no serà fins aleshores quan es conegui el cost definitiu de la implantació d’aquest títol.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
És el de sempre: una facultat de medicina no du turistes, per tant, que s'espabilin els que volen cursar aquests estudis. Sembla mentida que siguem la única comunitat autònoma (a excepció de la Rioja) que no tengui facultat de medicina. Això només indica dues coses: que la universitat d'aquí no en mereix el nom (on s'ha vist mai una universitat mancada d'una de les principals cames del saber) i segon, que els polítics i la part de societat que els recolça no atenen a la realitat social sinó a altres interessos manco ètics. Cansat de que es tirin doblers per tonteries (Michael Douglas, Barcelons i demés penya) i no per allò necessari. I per un cop que un govern li dóna (a la fi!) una empesa a aquest projecte, encara ens trobam amb una rectora que li troba ossos a nes lleu i amb certa gent que no sap de què parla. On anirem a parar. Ànim al projecte! FACULTAT DE MEDICINA JA, o quan la volguem fer, ja no podrem. Deixem de ser un país de segona.
Que moguin el cul els polítics per tal de poder assolir els mateixos drets que puguin tenir els altres. No hi ha cap raó ni una per no haver de tenir els nostres propis metges. El que passa és que a les Balears tenim els polítics més inútils del planeta, al govern i a l'oposició.
LA FACULTAT DE MEDICINA ÉS UN NECESSITAT PER A LES BALEARS. NO PODEM QUEDAR ENRERE NI UN SEGON MÉS. La facultat de medicina com les altres facultats és l'origen de feina, avanç, ingressos per investigació governamental, subvencions de empreses d'investigació: nacionals o multinacionals, així com de beneficis per patents. A més, crea competitivitat entre els professionals i impulsa l'avenç social. Perquè no tenir facultat de medicina? quins motius hi ha per no tenir-ne? econòmics? Give me a break!, stupid!
Crec que aixi com estan les coses és millor olvidar aquest projecte. El conseller Thomas i potser algú més no toquen de peus a terra. Si haguesin de pagar dels seus, ferien un altre cantet.