L’empresari diu que el que féu a través de les seves empreses era legal i s’aferra a la Llei d’impostos de societats de 2003, quan es creà i amplià el capital de l’empresa Novapedro a través de dues societats més del Grup Drac, Binisaeta i Binipuntiró. Aquestes dues societats estan incloses en el concurs de creditors presentat de manera voluntària per Grande. Tant el fiscal Juan Carrau com l’Agència Tributària "interpreten la llei d’una manera diferent", assegurà ahir Font, i per tant creuen que l’empresari cometé un delicte fiscal que suposaria un frau a Hisenda de més de 500.000 euros.
Val a dir que la mateixa defensa de l’expresident del Mallorca reconeix que avui en dia no es podria dur a terme l’operació financera a través de la qual una empresa de Drac va adquirir una altra societat del grup (segons fonts jurídiques, el quid de la qüestió), ja que està penalitzat pel reglament de la Llei d’impostos de societats, que ha estata modificada d’ençà de l’any 2003, segons explicà el misser Joan Font.
Després de ser sotmès a l’interrogatori de la Fiscalia Anticorrupció, la jutgessa instructora i el misser de l’Estat, que s’allargà durant devers una hora, l’empresari Vicenç Grande partí de la sala de declaracions i ara continua imputat per un presumpte delicte fiscal de més de 500.000 euros. Així doncs, en aquests moments la instrucció del cas està en marxa i en mans de la jutgessa Marín. El principal objectiu dels investigadors és continuar acumulant proves del cas per poder demostrar que l’operació efectuada per Grande a través de les seves empreses és delictiva.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.