A més, Joan Font explicà que el jutjat mercantil és en aquests moments l’única autoritat judicial competent per imposar una mesura legal com aquesta. En el recurs a la petició de fiança, la defensa de l’expresident de l’RCD Mallorca nega que hagi existit mai cap delicte o infracció penal, i assegura que tampoc no existeixen motius per exigir el pagament d’una fiança a Grande. Tanmateix, conclou l’escrit presentat, encara que fos així, les mesures s’han d’atendre a la llei, que diu que cap jutge és competent mentre el patrimoni de l’acusat estigui en concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments) i, per tant, en mans de l’administració concursal.
El recurs presentat per Grande ja estava anunciat des de divendres passat, quan l’empresari i el seu representant legal anaren als jutjats de la via d’Alemanya a recollir l’acte judicial que li exigeix la fiança i la querella criminal presentada per la Fiscalia de Balears en relació al suposat delicte fiscal que s’investiga. Aquest cas arribà a mans del Ministeri Públic després que al delegació de l’Agència Tributària a Balears investigàs una sèrie de moviments en el capital de diverses empreses del grup Drac. Els investigadors d’Hisenda consideraren prou important la quantitat de doblers presumptament defraudada a l’erari públic (devers 500.00 euros) i lliuraren la informació que tenien a la Fiscalia, que ha vist indicis de delicte i ha posat la causa en mans del jutjat mitjançant una querella.
Enginyeria financera
"Operació d’enginyeria financera". Així és com han batejat els investigadors d’aquesta causa contra Vicenç Grande els moviments que hauria fet l’empresari per tal de deixar de pagar més de 500.00 € a Hisenda. Fins ara, el que ha transcendit de la querella presentada pel Ministeri Públic al jutjat d’instrucció 4 és que les sospites apunten que el president de Drac utilitzà dues empreses que ara estan concursades per crear-ne una de nova a la qual haurien desviat capitals. Segons les sospites dels investigadors, l’empresa pantalla és Novapedro, que rebé capital de les altres dues a través de béns immobles que generen un benefici de tres milions d’euros anuals. Les dues empreses que haurien gestat Novapedro són Binipuntiró i Binisaeta, i ambdues formen part del concurs.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.