Els fiscals Anticorrupció de les Balears, Joan Carrau i Pedro Horrach, investiguen amb profunditat la compravenda del marcador electrònic del velòdrom Palma Arena. Aquest videomarcador costà un total d’1.992.000 euros a les arques públiques i fou adquirit a una empresa estrangera anomenada Smart Vision. La investigació dels fiscals Anticorrupció es troba en el marc del cas Palma Arena, que ja és en mans del jutge José Castro. S’hi investiga el sobrecost de les obres a partir del conjunt de les operacions econòmiques, d’adjudicació i de contractació que es dugueren a terme durant tot el procés d’edificació del recinte multidisciplinar.
Tanmateix, el cas d’aquest aparell electrònic s’investiga de manera particular per l’espectacularitat de l’operació de compra-venda que es tancà amb l’empresa Smart Vision, ja que el preu es percep com a molt desorbitat. El del Palma Arena és un dels videomarcadors més grossos i tecnològicament més avançats de tot el continent europeu: fa un total de set metres de diàmetre, la superfície que ocupa és de gairebé 70 metres, pesa vuit tones i el procés per instal·lar-lo, l’any 2007, durà un mes sencer. A més a més, per tal que pugui funcionar amb normalitat hi ha una sala habilitada a l’efecte, amb una dotzena d’ordinadors des dels quals es controla tot el dispositiu.
L’enginyer Sebastià Rotger fou qui s’encarregà de la instal·lació del marcador dins el recinte del Palma Arena, una obra que no es tancà fins a final del mes de juliol de 2007. Aquest aparell lluminós està ubicat a la part central del velòdrom de Palma i es caracteritza per la seva forma circular. D’aquesta manera, permet que tot el públic hi pugui veure les repeticions i els resultats des de qualsevol lloc. Així mateix, l’altura a la qual es troba la pantalla és regulable per mitjà d’un mecanisme fabricat per a això, de manera que en principi es pot adaptar als diversos esports que es practiquin al Palma Arena i a la normativa de les diferents federacions esportives. El marcador d’Smart Vision va ser muntat i fabricat fora de Mallorca a través d’altres empreses. Inicialment, el pes total havia de ser de dotze tones, però al final el projecte s’hagué de reformar per rebaixar-lo a les vuit tones que pesa actualment.
Pla de seguretat específic
De fet, durant la fase final de la instal·lació de l’aparell calgué recórrer a una gran grua per tal d’elevar-lo fins al sostre, i cada pic que s’ha de baixar o canviar de posició és necessari posar en marxa un pla de seguretat específic, ja que el pes del marcador ho requereix. Els fiscals Joan Carrau i Pedro Horrach investiguen si en el procés d’adquisició del marcador es produí cap irregularitat i si el preu final és fruit d’un sobrecost, com en el conjunt d’actuacions relacionades amb aquest cas.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.