TW
0

El delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, Ramon Socias, ha reconegut públicament que la Policia està invertint esforços a esbrinar la identitat dels independentistes que cremaren una bandera espanyola a Palma durant la manifestació de la diada del 31 de Desembre, convocada per Maulets i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans sota el lema "Decidim Independència".

En cas que la Policia aconseguís treure algun fruit de les investigacions i identificar els autors de la crema, les conseqüències podrien ser més dures del que sembla. La condició de suposats militants independentistes d’aquests podria dur a una roda "d’enfrontament polític" que podria fàcilment culminar amb l’ingrés a la presó d’algun responsable de l’acció.

En principi, el Codi Penal espanyol preveu una pena multa d’entre 7 mesos i 1 any, la qual cosa suposa abonar una quota diària que s’imposa amb relació a la capacitat econòmica.

Però, tal com ha succeït en altres ocasions, els militants independentistes acostumen a negar a l’Estat espanyol l’ingrés de beneficis a costa seva, de manera que no paguen la pena multa i acaben dormint a la presó com a protesta contra la repressió a aquesta mena d’accions. Quan una persona es nega a pagar la pena multa imposada pels tribunals, aquests ordenen el seu ingrés a la presó.

A Mallorca això encara no ha passat, però cal tenir en compte que aquest és el segon any consecutiu en què es crema una bandera espanyola durant la manifestació per commemorar el 31 de Desembre. Socias ja ha anunciat més mesures amb vista a l’any que ve, ja que la capacitat de l’anomenat independentisme combatiu ha crescut a l’Illa durant els darrers temps, amb el considerable augment de nuclis de Maulets i el SEPC.

Cas Franki

El darrer cas en què una persona ha entrat a la presó per ultratjar l’Estat és el del veí terrassenc Francesc Argemí, Franki, que fou convidat per Maulets i explicà el seu cas per l’Illa, precisament, durant els dies previs a la manifestació de la Diada.