De la mateixa manera, demà a les 10.00 hores, els estudiants han convocat també una concentració davant el rectorat. En el cas que la rectora els negàs la possibilitat de realitzar una consulta amb caràcter vinculant, l’Assemblea contra Bolonya ha anunciat que estudiarà dur a terme diverses mobilitzacions. La que sembla que té més força, segons es desprèn de la reunió que dijous varen mantenir els seus membres, és l’ocupació d’alguna seu universitària.
Precedent
En qualsevol cas, els estudiants confien que Casas s’avingui a debatre la possibilitat de realitzar aquesta consulta. Aquesta decisió tindria un precedent en l’anunci realitzat pels representants de les universitats catalanes. El seu màxim òrgan, el Consell Interuniversitari de Catalunya, arribà dimecres a un acord que deixava la porta oberta a la convocatòria de consultes. Es tractà d’una mostra de voluntat de diàleg cap als estudiants, que encara ara ocupen diverses facultats. Pareix que les protestes han tingut efecte al Principat. A les Balears, l’Assemblea contra Bolonya n’ha pres nota i planteja una campanya contra l’EEES.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Efectivament, no hem de mesclar ous amb caragols, i com que el pla Bolonya ni proporcionarà beques (que es substitueixen per préstecs bancaris) ni ensenyament de més qualitat ni més recursos, sinó que serà una universitat per als qui tenen més recursos, no sé per què no es pot fer un referendum perquè els estudiants hi diguin la seva. Que en fan de por els referendums i la participació democràtica!
Tirar pedres contra el seu terrat; això és el que fan els estudiants que volen aturar l'aplicació de l'espai europeu d'ensenyament superior. Si volen una Universitat millor que demanin més beques, ensenyament de més qualitat, més recursos per a l'ensenyament superior... Si volen tombar el sistema (aquest és l'objectiu dels organitzadors de la revolta) haurien de dir quina és la seva alternativa. Però que no mesclin ous amb caragols.