Aquesta activitat de tipus pedagògic, que és fruit de la col·laboració entre la Generalitat i el Govern de les Illes Balears, va destinada tant a escolars com al públic en general. S’organitza en tres àmbits que es corresponen a "Llengües, pobles i terres", "Llengües a tot arreu" i "Els parlants". Una de les finalitats és impulsar actituds positives de reconeixement i de respecte en relació a tots els idiomes i cultures d’arreu del món.
Linguamón, mitjançant la Conselleria d’Educació i Cultura, ja ha ofert una sèrie de visites guiades a tots els centres escolars de Mallorca. Paral·lelament, s’han organitzat un seguit d’activitats, en aquest cas destinades a adults, com són conferències i xerrades. Així hi ha programada la conferència La política de la Unió Europea per al multilingüisme, a càrrec de Cèsar Montoliu, que és el responsable de la promoció de la política de la UE en matèria multilingüisme de la representació de la Comissió Europea a Barcelona. També visitarà Palma el cèlebre ludolingüista Màrius Serra, que farà la conseferència titulada Els tresors ocults dels mots.
Desgraciadament, per temes logístics, l’exposició tancarà les portes pocs dies abans de les festes de Nadal, que és quan precisament més gent, amb els infants, tresca pels carrers del centre de Palma i no es podran beneficiar d’aquesta iniciativa. En un futur hi ha la possibilitat que el muntatge viatgi a Menorca i a Eivissa, perquè la població d’aquestes illes també puguin conèixer tots els avantatges del multilingüisme.
Conveni amb la UIB
El consorci que dirigeix Antoni Mir desenvoluparà una sèrie d’accions a Balears, gràcies a un conveni amb la UIB. L’any que ve es té previst la realització d’un estudi sobre quines són les llengües d’arreu del món amb presència als centres escolars de les Balears. Així ho informà Caterina Canyelles, responsable de gestionar el conveni.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.