TW
0

El PP balear té dificultats per justificar que fins ara no hagi pres cap tipus de mesura disciplinària contra l’actual batle de Llucmajor, Lluc Tomàs, mentre que sí que actua de manera contundent contra altres militants seus implicats en presumptes casos de corrupció, però que no ocupen amb data d’avui cap càrrec públic de govern.Qüestionats ahir directament per aquest fet, els portaveus populars, Catalina Soler i Carles Simarro, argumentaren que la decisió d’expulsar o suspendre de militància un membre del PP per un cas de corrupció correspon al comitè de drets i garanties del partit, i que en el cas de Lluc Tomàs "no deu ser exactament el mateix".

La defensa del batle de Llucmajor, jutjat en un procés penal vist per a sentència juntament amb Joaquín Rabasco i amb María del Amor, i en el qual la Fiscalia ha demanat per a ell vuit anys de presó, continuà amb Catalina Soler indicant que a Tomàs "no l’han detintgut mai" i s’ha d’esperar el que dictamini el jutge perquè "s’han presentat diferents denúncies contra ell que ara s’hauran de comprovar".

No és el mateix criteri que se segueix en el PP aquests dies, per exemple en el cas del CDEIB o, fa dos mesos, en el de Turisme Jove. Les expulsions o les suspensions de militància acordades en els dos casos anteriors s’han fet sobre militants que no ocupen actualment cap càrrec significatiu .

Al·leguen tracte discriminatori

El portaveu adjunt, Carles Simarro, al·legà durant la roda de premsa que "el PP és l’únic partit que actua i expulsa els seus militants quan hi ha una sospita raonada de corrupció", i criticà que per contra el seu partit rep un tracte discriminatori de la Policia, els jutges i els mitjans de comunicació amb la intenció que el seus casos tinguin més repercussió en l’opinió pública.

Sobre el degoteig de casos, Simarro defensà que la passada legislatura de Jaume Matas "va ser tan activa en inversions i projectes" que, encara que hi hagués sistemes de control, era tal la quantitat de factures diàries, que "resultava molt difícil detectar el frau".

"Munar deu la cadira a Antich"

El PP carregà ahir fort contra la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, i l’acusà d’actuar al capdavant de la Cambra autonòmica "sense la pluralitat ni la independència" que exigeix el càrrec, sinó que "està a les ordres d’Antich perquè li deu la cadira", i així vol "tapar les vergonyes del Pacte".

La portaveu, Catalina Soler, justificà les crítiques per dos fets succeïts aquesta mateixa setmana. Recordà la polèmica del ple de dimarts, quan Munar ordenà repetir una votació de la Cambra que havia guanyat el PP perquè dos diputats del Bloc havien errat el seu vot. "Això no té res a veure amb la cortesia parlamentària", subratllà, per subratllar que el seu partit compleix cada vegada que un diputat del Pacte no hi és per motius justificats.

Soler també criticà que Antich negàs fa dos mesos a Estaràs un visita a l’hospital de Son Espases i aquesta setmana el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, n’hagi organitzada una per als grups parlamentaris per mitjà de la Mesa de la Cambra. La portaveu insistí que Munar no actua de manera "neutral" perquè "ha d’agrair la cadira que té ara al president del Govern, Francesc Antich".

Acusat de negociacions prohibides, malversació de fons públics i frau a l’Administració

Després de gairebé set anys d’instrucció judicial, dilluns quedà vist per a sentència el judici oral contra el batle de Llucmajor, Lluc Tomàs; l’exregidor i líder d’ASI, Joaquín Rabasco, i l’empresària d’espectacles María del Amor Aldao, per la seva presumpta concertació perquè els dos darrers obtinguessin de manera fraudulenta importants quantitats de doblers municipals entre els anys 2000 i 2001. La Fiscalia demana vuit anys de presó per al batle pels delictes de negociacions prohibides a funcionaris, malversació de fons públics i frau a l’Administració. Per a Rabasco demana 18 anys, i 15 per a Aldao.