cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
16°

El Consorci tria Nájera

Les administracions implicades en la reforma de la Platja de Palma accepten la proposta del secretari d'Estat, Joan Mesquida. La consellera de Treball deixarà el Govern imminentment

El nomenament de Margaríta Nájera com a nova gerent del Consorci per a la reforma de la Platja de Palma ha seguit totes les passes necessàries, avançades per aquest diari durant la setmana passada. Els representants de les administracions públiques integrades a l’ens aprovaren aquest divendres per unanimitat la proposta del secretari d’Estat de Turisme, el mallorquí Joan Mesquida.

L’encara portaveu i consellera de Treball i Formació del Govern haurà ara de dimitir d’aquests càrrecs abans d’incorporar-se al Consorci, en un termini que el conseller de Turisme i president de l’ens, Francesc Buils, establí entre "8 i 10 dies". Tot i així, afegí que els membres del Consorci volen donar més temps a Nájera perquè els presenti el seu pla de treball i l’equip amb el qual el pensa dur a terme. Substituirà Inmaculada de Benito, a qui Buils volgué agrair la seva tasca.

Des que a una reunió realitzada a principi del mes d’agost Joan Mesquida explicà les seves intencions al president del Govern, Francesc Antich, i al conseller Buils, el consens ha estat absolut entre totes les parts implicades. Els únics entrebancs sorgiren per ‘encaixar’ la figura i la nova responsabilitat de Nájera dins un projecte amb participació de diferents administracions —Govern central, Govern autonòmic, Consell de Mallorca, Ajuntament de Palma i Ajuntament de Llucmajor—.

Per això, el Consell de Ministres aprovà divendres passat la figura del Comissionat del Govern de l’Estat per a la reforma de la Platja de Palma, un càrrec que Nájera assumirà de manera simultània al de gerent del Consorci. L’exbatlessa de Calvià coordinarà així la intervenció dels diferents ministeris implicats en el projecte de reconversió turística, encara que la seva retribució no serà estatal i quedarà lligada al Consorci. La consellera compareixerà aquest dissabte en roda de premsa per explicar la seva sortida necessària de l’Executiu per assumir les noves responsabilitats.

La tasca que Margarita Nájera haurà de fer a partir d’ara no serà gens fàcil. L’ambiciós projecte de reconversió de la Platja de Palma fa quatre anys que està en marxa sense que encara s’hagin pogut presentar ni tans sols les línies generals del que serà el pla estratègic.

El mes de maig passat es presentà el concurs d’idees guanyador —d’un equip d’arquitectes holandès— que preveu intervencions per més de 3.000 milions d’euros, que hauran de sorgir tant de les administracions públiques —principalment de l’Estat— com de la iniciativa privada. Mesquida ha pensat en Nájera per rellançar el projecte i aconseguir la implicació de tothom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.