TW
0

Damià Amengual i Juan Francisco Gosálbez, gerent i cap de Manteniment del Consorci Turisme Jove, deixaren l’entitat pública en situació de fallida tècnica a causa de la trama de corrupció que orquestraren. Així, consta en la querella que s’ha presentat davant el jutge, segons han confirmat fonts properes a la investigació.

En aquest document, s’hi detallen totes les despeses, pagaments de comissions, irregularitats i delictes comesos presumptament contra deu persones acusades. A més, s’hi destaca que Amengual i Gosálbez s’aprofitaren de l’absoluta manca de controls administratius i financers sobre la gestió que estaven duent a terme. Quant a les despeses particulars dels dos citats, de les factures examinades es té constància que Gosálbez gastà més de 20 mil euros en serveis i en compres, que no tenien res a veure amb les feines del Consorci. El que gastà Amengual per aquests mateixos conceptes ascendeix a més de 10.000 euros.

Notícies relacionades

Una altra dada que es remarca en els resultats de les investigacions és que fins al 2005 el Consorci tenia la seva seu a un local del carrer de Jeroni Antich de Palma, que era propietat de la CAIB i no feia falta pagar cap lloguer. Així i tot, però, quan Turisme Jove ja arrossegava un gran dèficit, Amengual i Gosálbez gestionaren una sèrie de contractes d’oficines noves.

Dues s’arrendaren a l’entitat Island Estates SL, el propietari de la qual, Matías V.R., també està querellat. Pels locals esmentats, que es troben al carrer de Baró de Pinopar, es formalitzà un contracte de lloguer dia 23 de març de 2005 i si fins a llavors es pagava 800 euros cada mes, a partir d’aquell moment es pactà una renda mensual de 16.000 euros per un període de deu anys.

El Consorci llogà una altra oficina a Edificaciones Vial. El contracte es formalitzà dia 27 de desembre del 2005 per un lloguer mensual de 15.000 euros el primer any, i de 13.000 a partir del segon. En ambdós casos, el gerent i el cap de Manteniment signaren els contractes sense compir cap dels procediments que estableix la llei.

Dos locals més que es llogaren de manera fraudulenta són els situats a la Bonanova, dels quals Gosàlbez era el propietari. La querella, a més, especifica que Gosálbez i la dona es feren seus 19.000 euros provinents de fons públics de la Xarxa espanyola d’albegs juvenils.