Les actuacions portaves a terme per la Conselleria responen a peticions de l'Associació pro Minusvàlids i la Unió d'Associacions i Centres d'Atenció a Persones amb Discapacitat de les Balears (ASPROM-UNAC) d'adaptar el metro per a l'ús de gent amb mobilitat reduïda.
Respecte a les millores en l'accessibilitat, Vicens ha indicat que s'ha incorporat un suplement a les portes per facilitar l'entrada i sortida de les cadires de rodes, ja que ASPROM-UNAC havia destacat que la diferència d'altura entre el comboi i l'andana podia provocar el seu bolc.
El conseller ha explicat que ha estat “difícil” adaptar els trens perquè no tenien incorporada cap facilitat en aquest aspecte, però que els nous convois porten incorporada una plataforma que sobresurt i permet l'accessibilitat.
Així mateix, ha explicat el conseller, s'estan iniciant les obres per adaptar els ascensors de les parades de Son Costa-Son Fortesa i Jacint Verdaguer, ja que no complien amb la Llei, i es preveu que a final de mes estiguin llestes.
Entre altres millores, s'ha col·locat paviment tàctil als ascensors, andanes, escales i màquines expenedores de bitllets per a les persones amb visibilitat reduïda, mentre s'ha habilitat un accés entre l'estació de tren i l'estació d'autocars cap a la sortida d'emergència per a gent amb discapacitat física.
Vicens ha dit que el tema del metro és “una qüestió lamentable”, ja que és una estructura nova i és “imperdonable” que no comptàs amb accessibilitat.
El conseller, finalment, ha sentenciat que “ara sí, el metro és accessible”.
Per la seva part, el president d'ASPROM-UNAC, Manuel Zafra, ha agraït al conseller les millores realitzades perquè el suburbà sigui “utilitzable” i ha afirmat estar “totalment satisfet” perquè s'ha reduït el risc i s'ha augmentat l'accessibilitat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
enhorabona, una bona feina. No era normal que algú amb problemes de mobilitat no pogués fer servir aquest transport públic.