Els tres havien estat considerats sospitosos en el cas PTM per aquesta operació, però la seva declaració davant la Guàrdia Civil fou prou convincent per a la Fiscalia, que ja retirà les acusacions contra ells i ahir només els va interrogar com a testimonis.
Aquests tres declarants eren: l’arquitecte Damià Tomàs, soci de Mirador d’Es Trenc; el professor mercantil Joan Cerdà, assessor fiscal de les entitats Mirador d’Es Trenc i Cases de Sa Ràpita; i l’empresari Jaume Bibiloni, que adquirí els terrenys posant-se d’acord amb tres amics (entre aquests, Joan Cerdà i Damià Tomàs).
Ahir, en resposta a l’interrogatori davant el jutge, tant l’arquitecte com l’empresari negaren haver mantingut cap relació amb l’Administració per comprar aquest sòl o haver rebut cap directriu per fer l’operació.
Jaume Bibiloni recordà que la idea de comprar els terrenys sorgí després que es fes públic el PTM i els efectes de les ART sobre els terrenys a Campos.
Alguna cosa sospitosa
Tant l’empresari com l’arquitecte recordaren que els terrenys ja s’havien declarat urbanitzables el 1991, amb el Pla General d’Ordenació Urbana de Campos. Més endavant, però, una moratòria del Consell de Mallorca afectà aquestes terres i els projectes d’edificació quedaren paralitzats. Llavors el cas arribà als tribunals, on es va resoldre a favor de la construcció en els terrenys.
L’únic aspecte sospitós de tot plegat és que els compradors del sòl van crear dues empreses diferents per fer l’operació. I d’aquestes dues societats, una només va adquirir els terrenys no urbanitzables on l’ART obliga a fer un centre d’interpretació de la naturalesa.
L’empresari diu que l’objectiu de la jugada era ser majoria en la futura Junta de Compensació, ja que els propietaris hauren de negociar amb els terrenys a cedir per les premisses que introdueix el PTM amb la creació de l’ART: la construcció d’un aparcament i del centre d’interpretació.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.