Així es desprèn de l’interrogatori del jutge instructor del cas Pla Territorial de Mallorca (PTM), Miquel Florit, a dos testimonis que declararen ahir: el misser de Zaprimi, Joan Nadal, i un arquitecte assessor del Consell, José Luis Burgos.
L’empresa Zaprimi, en mans de la família valenciana dels Serratosa, estava fent un camp de golf a Campos des de 1995. Quan ja s’havia executat un 70% de l’obra, el Consell aprovà una moratòria i declarà rústics els terrenys. Però l’empresa dugué el cas als tribunals i guanyà en dues ocasions diferents.
Quan Zaprimi va voler seguir amb les obres, el Consell inicià les negociacions i signaren un conveni que "imposava" a Zaprimi que s’oblidàs de les causes pendents i que renunciàs a qualsevol indemnització. Tot, a canvi d’incloure els seus terrenys en una ART del PTM. Durant la declaració d’ahir Nadal es posà nerviós i alçà la veu per respondre a algun dels comentaris del fiscal Anticorrupció, Pedro Horrach.
Decisions polítiques
Per la seva banda, l’arquitecte José Luis Burgos treballava per Mecsa, de la UTE contractada pel Consell com assessora per fer el Pla. Ahir Burgos assegurà davant el jutge Florit que totes les ART sospitoses foren fruit de "decisions polítiques" imposades als tècnics que treballaven en el PTM.
En canvi, altres ART no investigades pel jutge sí que foren proposades per ajuntaments o pels tècnics que treballaven en el PTM.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.