Sobre nou de les esmentades ART, però, hi pesa ara una moratòria urbanística de sis mesos que acaba el 15 de juliol. Davant això els socialistes proposaran als seus socis aprovar una pròrroga de dos anys, de manera que es donen més marge per assolir un acord. Amb tot, el PSOE i el Bloc volien aprovar la reforma ara.
La presidenta Armengol, d’acord en aquell moment amb el Bloc i UM, inclogué al mes de gener les àrees de reconversió a la moratòria esperant que es convertís en una primera passa per iniciar la reforma del PTM que les eliminàs definitivament. No obstant això, el canvi en la direcció d’UM i l’avanç de les investigacions judicials sobre algunes de les ART ha canviat l’escenari de fa sis mesos.
UM no és partidària d’iniciar ara la reforma del Pla Territorial. Ho justifica perquè els ajuntaments encara no s’han adaptat a la norma i perquè considera que, en qualsevol cas, les ART no són executables fins que no s’aprovi un reglament específic. A més, davant la intenció ferma del PSOE i el Bloc de dur-ho al proper ple, advertí que només hi votaria a favor si el PP també ho feia. Els de Jaume Font no jugaren i exigiren una proposta concreta del Pacte
La qüestió ha fet tremolar per uns dies el Pacte en el Consell i ha tensat les relacions entre l’esquerra i UM. Armengol finalment intentà assolir un acord amb Font. No ha estat possible i només han avançat per resoldre el conflicte amb l’Ajuntament d’Escorca, del PP, per l’aturada de la urbanització del Guix, també inclosa a la moratòria.
Ara UM ha dit que en principi tampoc no és partidària d’aprovar una pròrroga de dos anys de la norma cautelar, però té la voluntat de negociar un acord en aquest sentit abans del 7 de juliol. En tot cas, ho haurà de decidir la seva executiva, que en la darrera reunió acordà exigir unanimitat, també del PP, per qualsevol acord. I els populars ja han anunciat que votaran contra la moratòria.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.