Aquesta decisió no és fruit que Govern i representants sindicals hagin arribat a un acord. Sinó que, arran d’una contraoferta presentada per la Conselleria d’Educació, els diferents sindicats consultaran aquests dies amb la totalitat de centres educatius concertats si es decanten per signar l’oferta del Govern o si, per contra, són partidaris de continuar amb les mobilitzacions.
"Baldament que la proposta feta per la Conselleria s’acosti als nostres mínims, a nosaltres ens pareix insuficient. Per poder signar aquest acord, primer, fa falta consensuar-ho amb la totalitat dels representants de la concertada", deia ahir Paulí Aguiló (STEI-i) en sortir de la reunió que mantingueren els sindicats a la Conselleria d’Educació per estudiar les repetides ofertes i contraofertes que els féu Miquel Martorell, director general de Planificació i Centres.
La Conselleria convocà aquesta mesa de negociació just dues hores abans de la manifestació prevista pels mestres i professors, que anà de la plaça d’Espanya fins a la seu de la Conselleria, al carrer de Capità Salom. "És coneixedor que la Conselleria vol trobar una solució al conflicte com més aviat millor. Si no és així, no s’entén que ens hagin cridat just dues hores abans que nosaltres començàssim la mobilització", assegurà Aguiló.
Allò que provocà que els sindicats no signassin, de moment, la contraoferta del Govern fou el fet que el departament que dirigeix Galmés no es comprometés a pagar cinc euros cada mes als treballadors. "Si la Conselleria començàs a pagar a partir d’ara mateix i de manera simbòlica just cinc euros a cadascun dels mestres i professors, això només suposaria una despesa de 240.000 euros anuals. Em costa de creure que el Govern no pugui fer front a això. No és creïble que hàgim d’esperar el 2011 a cobrar els 140 euros que ens ofereixen", explicava el representant de l’STEI-i.
El responsable de Planificació i Centres, per altra part, es va mostrar "satisfet amb l’acostament qualitatiu que hi ha entre el posicionament dels sindicats i el del Govern". "És cert que STEI-i, CCOO, UGT i FSIE encara no han signat. La proposta feta per la Conselleria, tanmateix, de moment, ha provocat la desconvocatòria de la vaga de dimecres (demà, pel lector)", digué Miquel Martorell.
La versió de la Conselleria encengué els ànims dels professors que, un cop els representants sindicals sortiren de la Conselleria, no dubtaren a iniciar la manifestació. "Conselleria 1 - sindicats 0" foren les proclames que prop de dos centenars de treballadors feren sentir a Capità Salom.
L’oferta d’ahir del Govern és la cinquena que es presenta a la mesa de negociació. L’Administració espera que l’acord es pugui assolir abans de dia 20 de juny, data en què està previst l’acabament de curs. Tot i això, si els sindicats no signen, no descarten fer accions puntuals durant l’estiu per pressionar la Conselleria, baldament no hi hagi classe.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
operació matemàtica: són 15 els euros que en pugen a partir del gener 2009. 15x14 pagues = 210 eruos que ens pujaran en un any. diners que ens han descomptat JA per 3 dies de vaga: 80x3 = 240 euros...VERGONYÓS SI ACCEPTAM!
Te faig saber 'sorpres', que un ensenyament totalment públic com tu demanes requereix molt de diners que els ciutadans no estam disposats a pagar (i crec que tu tampoc). Te record que no és tan fàcil com dir-ho. Només pensa en les escoles concertades que hi ha i pensa en tots els edificis que s'haurien de construir!!!. On els faries? es impossible que no existeixi l'educació concertada. A més, te faig saber que hi ha escoles concertades que NO són religioses, què feim amb elles. Els meus fills van a la pública, però què punyetes estic quasi segur els mestres de la concertada fan més feina que els de la pública!!! és el que penso. Els mestres de la pública, n'hi ha que no fan ni brot i tant sel's hi fa si els nins aprenen o no. Jo, en canvi no vull professors funcionaris, vull professors que si no fan bé la feina els puguin treure al carrer per INUTILS I VAGOS. Així ens va. Pagam una pasta als mestres perquè després les escoles 'bones': La Salle, CIDE, San Cayetà, Sant Josep Obrer, ... siguin les BONES... AIXÒ SÍ QUE ÉS TRIST
Be, per desgracia no estic del tot d acord amb la pujada de sou basicament el motiu, si fos per que es una pujada per un altra motiu que no fos en perjudici de la publica. Me sembla que els politics no tenen cap intencio de defensar els interesos de l ensenyament public. Per una serie de motius; Primer de tot estic TOTALMENT en contra de la privatitzacio de l ensenyament, sigui concertada, semi o privada o com vulguin dir-li. No es pot voler pagar amb els meus imposts els salaris d'entitats no publiques o semi publiques d ensenyament religios. Crec que ja reben tot l'ajuda que volen, les escoles i instituts. Sobretot voldria carregar contra les escoles i instituts religiosos. Si volen diners que l'agafin de les donacions de la Renda o de les Mises, o que ensenyin totes les religions de la societat, Judaisme, Islam, a mes a mes de totes les variants religioses catoliques, protestants, evangelistes, ortodoxes...
La meva enhorabona als membre del comitè de vaga, especialment als representants de l'STEI-i que demostraren saber fer i estar, no com els representants sindicals de USO i de FSIE que mobilitzaren el seu personal de Madre Alberta cridant "Conselleria 1, sindicatos 0", "bajada de pantalones"...
Ahir els sindicats em varen decebre. No pot ser que els sindicats desprès d'haver aconseguit fets tan importants com la unitat sindical i treure al carrer un sector com el nostre es facin enrere. Jo no sé si l'acord que signaran és el millor que es podia aconseguir, però el que no és amissible és l'actitud de derrota que ens mostraren ahir a la plaça d'Espanya. S'ha de dir que si anàrem fins a la Conselleria fou per iniciativa d'un dels manifestants, perquè els sindicats ens enviaven a ca nostra. Els vull recordar que el nostre lema és "Per un acord DIGNE" i sembla que el comité de vaga havia deixat la seva dignitat dins la Conselleria. Què ha passat?