TW
0

El secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, resumia amb la frase "és un projecte descomunal, més complicat que una expo i unes olimpíades" la sensació de molts dels assistents a la presentació del projecte de reforma de Platja de Palma. Mesquida assegurà que és un projecte "estratègic" per al Govern central en el qual ha tingut i tindrà "una implicació decidida i molt il·lusionada".

L’arquitecte guanyador del concurs d’idees, Adriaan Geuze, de l’estudi holandès West8 mostrà les línies bàsiques del projecte que a partir d’avui es començarà a desenvolupar, concretant les accions amb el consens de tots i cadascun dels implicats a la zona. La seva proposta té dues característiques principals: ser un referent en sostenibilitat i retornar el caràcter de la zona, "la riquesa dels pobles mediterranis".

Entre els aspectes que va destacar hi ha la protecció del les Fontanelles, la conversió del torrent dels Jueus en un parc urbà i la construcció d’un conjunt d’edificis amb patis interiors a la zona de les pedreres.

Però queden molts temes per consensuar i la dificultat de trobar l’equilibri entre l’ús turístic i el residencial. D’això parlà, Eulogio Bordas, director de THR, l’empresa encarregada de planificar el futur turístic de la zona. Exposà moltes idees, com la divisió de la platja per zones temàtiques, un espai expositiu amb obres d’altres museus o dur el Circ du Soleil. En definitiva, el que s’ha de definir ara és quin és turisme es vol atreure a la Platja de Palma i com fer-ho.

Per això el conseller de Turisme, Francesc Buils, ressaltà que serà un procés que necessitarà de moltes reunions. A l’acte l’acompanyaren els batles de Palma i Llucmajor, Aina Calvo i Lluc Tomàs, i la consellera insular de Turisme, Bel Oliver.