TW
0

El Reial Mallorca ha evitat avui la seva dissolució després d'acceptar els creditors del club una acceptació del 50 per cent i cobrar en un termini de cinc anys el deute, que ha quedat fixat en poc més de 13 milions d'euros. Així s'ha decidit en la junta de creditors celebrat aquest matí al jutjat del mercantil número 2 de Palma, que ha estat presidida per la magistrada Encarnació González.

L'aprovació de la proposta del conveni de creditors per un marge superior al mínim previst -el 50% del deute- garanteix la supervivència econòmica del Mallorca, que haurà de fer front al pagament d'un deute global de 40 milions d'euros en cinc anys, han confirmat el president de l'entitat, Jaume Cladera i directiu i assessor jurídic, Miguel Coca en una roda de premsa. El deute de 40 milions d'euros està dividit en els 13 milions que cobraran uns 200 creditors ordinaris en pagaments anuals, i uns altres 27 de reclamats per l'Agència Tributària i la Seguretat Social.

"Per al mallorquinisme avui és un dia excepcional, de satisfacció immensa, en la que entram en una nova etapa que hi haurà marcada per la contenció de la despesa amb l'objectiu de complir amb les obligacions que hem adquirit", ha afirmat Cladera. Els creditors disposaran de deu dies per presentar al·legacions a l'acord assolit avui, i està previst que la jutge dicti la sentència d'aprovació del conveni el gener de 2012.

"Hem evitat la desaparició del club amb els vots de creditors que superaven en 3,4 milions d'euros el mínim exigit i hem donat un pas important per evitar la desaparició del club", ha assenyalat Coca. Un gran nombre de creditors ja s'havia adherit al conveni proposat pel Mallorca al jutjat. Han votat en contra l'entrenador Gregorio Manzano i els clubs Athletic de Bilbao i Sevilla, que reclamen, uns 5 milions d'euros.

"Estam molt satisfets, ja que les negociacions per aconseguir adhesions s'havia vist dificultada per la circumstància que la major part de creditors importants no són de les Balears, fins i tot hi havia crèdits importants fora d'Espanya, i això suposava un element de complicació", ha explicat Coca. Ha afegir que el Mallorca ha d'afrontar ara les negociacions amb Hisenda per ajornar el deute a través d'un conveni d'espera, ha subratllat Coca.

El club té previst saldar tots els seus deutes actuals en deu anys, sempre i quan, no la incrementi amb exercicis deficitaris, per això, ha d'aconseguir "un equilibri pressupostari que no és fàcil", ha indicat l'assessor jurídic del club balear. Segons Coca, "en un escenari teòric és millor que el Mallorca estigui en Segona, però complint els seus compromisos, que no romandre en Primera i anar augmentat el deute".

Ha explicat que això és possible gràcies a l'acord subscrit d'ajuts en cas de descens entre diversos clubs. "Això vol dir que si baixam a Segona, aquell any rebrem una suma de diners molt importants que ens permetria saldar el conveni, i partir de zero ja lliure de deutes, però clar, l'important és mantenir-se a Primera", ha subratllat Coca.