Aurora Sampol, Miquel Vidal,Francesc Llabrés, Fina Ramis, Pere A.Serra, Jaume Cladera i Antoni Oliver després d'haver recollit els reconeixements respetius. | Jaume Morey

TW
0

El Reial Mallorca va celebrar ahir el 95è aniversari mirant al centenari. La Germandat d'Alfonsins va festejar aquesta emotiva data amb la tradicional jornada de companyonia, la qual ja va establir l'objectiu que es comença a divisar a l'horitzó i cap al qual anirà encaminada la feina en els propers anys: els cent anys de vida del Mallorca.
Enguany, la Germandat va homenatjar Llorenç Serra Ferrer amb el premi Sinatra, tot i que no hi va poder assistir perquè és a Brasil per qüestions futbolístiques, i Pere A. Serra, a qui fou concedida la Medalla d'Or de la institució. Però no foren els únics que reberen un reconeixement. Fina Ramis, consellera d'Esports, Igualtat i Joventut del Consell de Mallorca, el periodista Miquel Vidal i Aurora Sampol, subdirectora de la Fundació Reial Mallorca, reberen una placa en reconeixement a la feina feta i la col·laboració amb la Germandat.

La jornada va començar amb la clàssica missa a les Tereses de Palma en memòria dels alfonsins i mallorquinistes que ja no són entre nosaltres. Una vegada conclòs l'ofici, l'epicentre de la celebració es va traslladar, com ja és tradició, al restaurant Es Molí des Comte, a Establiments. La història viva del mallorquinisme es va reunir en un ambient relaxat i distès. L'equip està realitzant una magnífica campanya amb totes les limitacions que arrossega i l'arribada d'una nova propietat ha insuflat una bufada d'aire fresc a una institució que durant els darrers anys havia passat per un dels períodes més convulsos de la història, el qual comença a deixar enrere.

Aurora Sampol fou l'encarregada d'exercir de mestra de cerimònies davant les prop de 170 persones que assistiren al dinar. Entre elles, la junta directiva de la Germandat d'Alfonsins, encapçalada pel seu president, Francesc Llabrés, i Andreu Puigcercós i Antoni Oliver, que en són membres. El president del Mallorca, Jaume Cladera, fou la màxima representació del club i hi assistí acompanyat de Jordi Morey, responsable de l'àrea social de l'entitat. El president de la Federació de Futbol de les Illes, Miquel Bestard, tampoc no hi faltà. El president de la Federació de Penyes Mallorquinistes, Rafel Martorell, tampoc no s'ho volgué perdre, així com exjugadors vermells com Julià Mir, actual president de l'Associacio de Veterans, Joan Forteza, Martí Mora i Àngel Bolao.

Notícies relacionades

Distincions

El president de la Germandat, Francesc Llabrés, va oferir un breu, tot i que ple de contingut.
"Aquest 95è aniversari suposa el sus a la preparació de les celebracions del centenari del Mallorca. Enguany hem aconseguit, després de molts anys de feina, que l'Ajuntament posàs el nom del fundador de l'Alfons XIII, Adolf Vázquez Humasqué, a un carrer de Sant Agustí. Esperam que el proper any poguem donar-vos una notícia tan bona com aquesta", deixà caure amb un aire de misteri.

El vicepresident esportiu i màxim accionista del Reial Mallorca, Llorenç Serra Ferrer, va ser l'escollit per rebre el premi Sinatra per la seva tasca al capdavant del club mallorquí. La filosofia que inspira el nou projecte i revalorització de l'entitat que ha suposat la seva aplicació, a part d'una trajectòria plena d'èxits esportius, foren els motius d'aquesta distinció, tal com explicà Antoni Oliver. Jaume Cladera, que va ser l'encarregat de recollir el guardó, va excusar l'absència del pobler, que és a Brasil per "veure jugadors i resoldre un problema administratiu". Cladera va enaltir la tasca dels alfonsins i destacà que la inauguració del carrer Adolf Vázquez Humasqué suposà "un punt d'inflexió en la història del Mallorca".

"És gràcies a la trajectòria dels alfonsins i a la seva feina que ha estat possible que el Mallorca s'acosti al centenari. La inauguració del carrer en honor d'Adolf Vázquez Humasqué suposa un punt d'inflexió importantíssim en la història del Mallorca. Una societat que no reconeix els seus mèrits no es pot consolidar, i amb l'acte de dissabte es va començar a canviar aquesta dinàmica", explicà el president vermell. A més, també es referí a l'altre homenatjat, Pere A. Serra, del qual afirmà que "passarà a la història per haver desenvolupat una sèrie d'obres i actuacions lligades a la història d'aquesta terra, com són l'edició de la Gran Enciclopèdia de Mallorca i la recuperació d'un barri gràcies a l'obertura d'un museu com Es Baluard"

Francesc Llabrés fou l'encarregat d'imposar la insígnia d'Or al president i editor del Grup Serra, Pere A. Serra, per la seva tasca a favor del Mallorca i del periodisme esportiu en general. Serra, que reconegué "el gran honor" que suposava aquest reconeixement, va destacar la perseverança dels alfonsins. "Sense l'Alfons XIII el Reial Mallorca no hauria existit i és gràcies a la insistència dels alfonsins i a la feina de tots els seus presidents que ens podem reunir per celebrar una data tan assenyalada", va explicar l'editor, que, a més, va desitjar tornar-se a reunir amb la Germandat d'Alfonsins per poder celebrar el centenari del Mallorca. Uns cent anys de vida que ja s'albiren a l'horitzó de la institució.