Vuit mesos tensos
Quan Llorenç Serra Ferrer aterrà al Reial Mallorca l'estiu passat com a nou màxim accionista de l'entitat, deixà ben clar des del primer dia que no comptava per res amb Nando Pons, tot i que aquest tenia contracte en vigor fins al 2014. Llavors, el mateix Serra Ferrer passà a ser la màxima autoritat dins l'àrea esportiva i, per tant, l'encarregat de prendre totes les decisions en matèria de fitxatges i traspassos. Això relegà a un paper totalment residual i buit de funcions el director esportiu, que quedà totalment marginat a les oficines de Son Moix i, davant la negativa a dimitir, es convertí en un problema per a l'entitat. Al final, han hagut de passar 8 mesos tensos i carregats d'acusacions i retrets entre ambdues parts, amb un intercanvi de demandes judicials inclòs, perquè s'hi imposàs el diàleg i el conflicte es resolgués.
El primer dels tres procediments oberts entre el Mallorca i Nando Pons i que ara es tanquen arran de l'acord d'ahir, és el relatiu a la demanda de la SAE davant el Jutjat Mercantil número 2 de Palma contra el director esportiu per un import de 1.052.631,59 euros, corresponents a la prima que percebé sota el mandat de Vicenç Grande per la venda de Dani Güiza. Les altres dues demandes foren interposades per Nando Pons al Jutjat Social en contra del Mallorca, la primera per la resolució del seu contracte per incompliment de l'empleadora i la segona per acomiadament. En ambdues denúncies, el ja exmembre del club reclamava el pagament d'1.625.961,13 euros pels tres anys que encara li quedaven de contracte.
Els punts bàsics de l'acord tran- saccional firmat es corresponen en gran mesura als pactats en la reunió de dimecres al despatx de l'advocat i administrador concursal Sebastià Frau. Es poden resumir en quatre:
En primer lloc, Nando Pons accepta que el contracte del passat 27 d'agost subscrit amb el Mallorca i pel qual fou premiat amb una prima d'un milió pel traspàs de Güiza contenia un acte de disposició de suma de doblers reintegable. Per aquest motiu, abonarà a la SAE la suma de 600.000 euros.
La diferència fins a arribar a la xifra d'1.052.631,59 euros reclamada pel club (452.631,59 €) té a veure amb les retencions fiscals practicades en el seu moment. Per tant, Nando Pons haurà de presentar davant l'Agència Tributària les declaracions fiscals pertinents perquè el Mallorca pugui obtenir d'Hisenda la devolució o el reconeixement d'aquesta quantitat.
En tercer lloc, queda resolt el contracte de treball entre Nando Pons i el Mallorca. Finalment, i a conseqüència de la resolució contractual, l'entitat haurà d'indemnitzar Nando Pons amb 703.580 euros, un import calculat a raó de 63 dies de retribució per any treballat, la qual cosa representa una base salarial diària bruta d'1.381,51 €, amb una antiguitat computable a partir de juliol del 2003.
Reaccions
En sortir de la reunió, Pons en va comentar que "el que més importa és que el tema s'ha acabat. El Mallorca ha de seguir el seu camí i jo, el meu". Això sí, l'exdirector esportiu no se sent culpable d'haver convertit el conflicte en un serial i hi afegí que "hi ha hagut gent interessada a perllongar aquesta situació més del que era necessari. La meva intenció des del minut 1 era acabar com més aviat millor". Es tracta d'una versió completament contradictòria amb la del president, Jaume Cladera, que afirmà que "a nosantres no ens interessava gens allargar una situació que no era gens agradable".
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.