Des d'ahir i fins al proper mes de juny, la mostra es podrà visitar a Palma. | Ferran Aguiló - Joan Torres

TW
0

El Museu de l'Esport de Mallorca es torna a posar en moviment. Després de més d'un any amb tota la col·lecció emmagatzemada, la consellera d'Esports, Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca, Josefina Ramis, presentà ahir la solució que s'ha cercat per treure una part significativa de la història de l'esport mallorquí de l'oblit de la pols i les capses. Davant la manca d'un espai d'exhibició permanent, s'ha optat per un nou concepte de museu de l'esport, un d'itinerant. La primera estació serà el Centre Cultural de Sa Nostra a Palma, escenari de la presentació que es realitzà ahir vespre. L'objectiu a mitjan termini és trobar un espai que pugui acollir-ne el fons permanentment.

La intenció de la Conselleria és obrir el museu i acostar-lo a la ciutadania. Tal com va explicar la mateixa consellera, "la itinerància és la principal novetat d'aquesta altra etapa, en la qual se cerca donar-li un caire descentralitzat i més municipalista". Ramis -que va estar acompanyada pel director general d'Esports del Consell, Francesc Blasco; del director de Relacions Institucionals de Sa Nostra, Bernadí Seguí, i pel director del Centre Cultural, Andreu Ramis- va destacar que també es pretén "situar el museu a l'altura dels grans centres europeus i establir relacions amb la xarxa que els integra". Des d'ahir i fins al mes de juny, l'exposició es podrà visitar a Ciutat. La propera estació serà el centre cultural de Sa Quartera d'Inca. Després, està previst que es desplaci a diferents municipis de l'Illa per tal d'arribar al màxim nombre de ciutadans possibles.

Cinc noves cessions

Aquest període acabat d'encetar ha rebut la donació de cinc peces, que s'afegeixen a les més de 200 que formen la col·lecció. Durant aquest any llarg que els objectes han estat emmagatzemats, se n'ha fet una catalogació digital. Situades a la segona planta del Centre Cultural Sa Nostra, les darreres adquisicions donen la benvinguda als visitants, que poden contemplar una mostra de 67 peces. Un esquí d'Úrsula Pueyo, un equipatge de l'atleta David Bustos, un cabriol i un casc de Francesc Bennàssar, un banyador de Lorena Homar i uns dards d'Antoni Alcinas s'afegeixen a l'exposició. Dividida en un espai audiovisual i un altre d'exhibició, s'hi poden contemplar objectes com el mallot de l'arc de Sant Martí de Joan Llaneras, una raqueta de Rafel Nadal i una mandíbula de tauró record de la volta al món que Xisco i Toni Estarellas feren el 1998 a bord del veler Sirah.