Utz Claassen ha adquirit un 10% del paquet accionarial que encara posseeix Mateu Alemany. | Babirad-picture.net

TW
0

El Reial Mallorca té des d'ahir un nou accionista i membre del consell d'administració. Es tracta d'Utz Claassen, un conegut executiu alemany amb experiència en el món del futbol (fou president del Hannover 96 durant una temporada), que formarà part de l'accionariat vermell després d'adquirir-ne un 10% de títols. D'aquesta manera es fa la primera passa en el procés de compra del paquet accionarial que encara posseeix Mateu Alemany. Amb l'adquisició d'aquest 10%, l'advocat andritxol encara conserva un 29% dels títols de propietat. Llorenç Serra Ferrer ha trobat el primer dels inversors que cercava des del mes de juliol passat, quan s'oficialitzà la venda del club. En aquella operació, un 39% d'accions quedà en mans de Mateu Alemany. Serra Ferrer es comprometé a enllestir la compra i ahir es completà la primera etapa d'aquest procés.

Així, encara manca per col·locar el 29% restant. Tot indica que durant aquest mes es culminarà l'adquisició d'aquests títols de propietat. El que no està clar és en quin percentatge es dividirà aquesta xifra i quants nous accionistes penetraran a la planta noble de l'Iberostar Estadi. D'aquesta manera, Claassen passa a formar part d'un consell d'administració en el qual treballarà per tal de potenciar la marca Mallorca a tot Europa i, sobretot, en els països que componen el mercat turístic de les Illes Balears. L'objectiu de Claassen és desenvolupar a mitjan i llarg termini la marca Mallorca. Amb aquesta intenció s'ha convertit en nou accionista vermell. La situació que viu el club -immers en concurs de creditors- no sorprendrà Claassen. Un dels camps on la seva feina més ha destacat és en el reflotament d'empreses deficitàries. Així, els seus coneixements i experiència es posaran al servei d'una entitat que necessita solucions financeres de manera urgent.

El setè membre del consell

Utz Claassen es convertirà en el setè membre del consell d'administració mallorquinista. Amb la seva arribada, se suplirà l'expresident Josep Pons, qui va ser destituït del càrrec. Així les coses, Claassen s'afegirà a un consell d'administració format per Jaume Cladera, president de l'entitat; Llorenç Serra Ferrer, vicepresident executiu; Miquel Coca, secretari, i per Gabriel Cerdà, Pere Terrassa i Fernando Martos, com a vocals. Amb aquesta incorporació, Serra Ferrer continua construint el seu equip de feina. Amb l'entrada de Claassen, el Mallorca assoleix un escaló més en la seva presència internacional, ja que els diferents càrrecs que ha ocupat aquest economista alemany li permeten mantenir una magnífica agenda de contactes.

Notícies relacionades

Un home multidisciplinari que entén el català

Economista, gestor, executiu, empresari, assessor, científic, professor universitari i escriptor... Utz Claassen és un home multidisciplinari especialitzat en projectes de reestructuració empresarial i amb experiència en el món del futbol. Nascut el 7 de maig de 1963 a la ciutat de Hannover, en la trajectòria de Claassen també apareixen ombres, encara que en cap cas no arriben a enfosquir la claror dels seus èxits empresarials i com a autor de referència. Com a executiu, ha participat en la reestructuració d'empreses tan destacades com la Ford, la Volkswagen, la Seat i l'energètica EnBW, en les quals va aconseguir aturar l'hemorràgia deficitària que patien.
La seva gestió, però, també ha estat envoltada de polèmica. L'any 2006, quan era president del consell d'administració de l'energètica EnBW, s'hagué d'enfrontar a una acusació de tràfic d'influències relacionada amb el patrocini del Mundial de futbol que es disputà el 2006 a Alemanya i del qual l'empresa era patrocinadora. Amb sis parlamentaris de l'estat de Baden Wurtemberg, fou declarat inocent.

En la seva etapa a la Seat, demostrà la seva sensibilitat cap al català, una llengua que entén. Les actes del consell d'administració de l'empresa automobilística només s'escrivien en castellà i en alemany. Claassen, com a president del consell d'administració, obligà que també es traduïssin en català. El seu coneixement de la nostra llengua prové de la seva etapa a la Seat, però també de l'amor i l'estima que els seus pares tenien per Mallorca.
D'altra banda, Claassen coneix el món del futbol. Va ser president de l'equip de la seva ciutat, el Hannover 96, durant un grapat de mesos de l'any 1997. Durant aquest temps va tenir un enfrontament amb el tècnic de l'equip, Reinhold Fanz, que acabà amb la seva sortida del club. Vuit anys després es retrobaren. Claassen era president de l'energètica EnBW i Fanz, tècnic del Karlsruher. La casualitat va voler que l'empresa dirigida per Claassen fos la patrocinadora de l'equip. Claassen no havia oblidat la topada i féu un ultimàtum al club: si Fanz continuava a la banqueta, EnBW en retirava el patrocini. Pel que sembla, ni va de bromes ni oblida.