142 metalls confirmen el progrés del ciclisme balear

La nostra feina és treballar amb les promeses per poder facilitar-los el pas a professionals”

David Monserrat, amb la seva filla al Palma Arena. | T.Monserrat

TW
0

El ciclisme balear ha recuperat els darrers anys el prestigi d'abans i torna a estar entre les autonomies capdavanteres de l'Estat espanyol.
David Monserrat, director tècnic del CTEIB des de 1997, seleccionador balear el 1999 i, després, mà dreta de l'anterior responsable dels equips de la Federació Balear de Ciclisme, Biel Crespí, torna a ser el seleccionador de les Illes enguany.

David, aquesta temporada podeu considerar-la gairebé completa.
Seguim una línia, no es tracta d'una sorpresa. Fa molts anys que treballam per aconseguir-ho. El CTEIB començà l'octubre de 1997 amb 10 corredors i fins ara han conquerit 142 metalls en campionats estatals, a més de medalles en els campionats europeus: or i plata júnior, més una plata sub 23 per a Albert Torres i una de júnior per a David Alonso. No s'han d'oblidar els rècords estatals d'Albert Torres en persecució individual i olímpica; Lourdes García Navas, en persecució júnior; i Cerrillo, en persecució per equips.

Ens podeu resumir la present temporada?
Enguany, en el CTEIB han destacat els cadets, amb or en ruta, tant individual (Miralles) com per equips (els júniors, amb Caldentey i Solivellas) i en els campionats de pista elit, sub 23 i dones, disputats en el Palma Arena el cap de setmana passat. Han sumat un total de 18 medalles, entre les quals n'hi ha 7 d'or. No es pot demanar res més.

Com està actualment el ciclisme balear?

De veritat, està molt bé. Els darrers cinc anys hem treballat junts amb les escoles i ara en recollim els fruits. Tenim un gran nivell. Estam en un dels millors moments de la història del ciclisme balear. El gran treball que hem realitzat amb les escoles ha estat decisiu.

I com es presenta el futur?
Molt bé, sobretot després que corredors com David Muntaner, David Alonso i Albert Torres hagin aconseguit que els aficionats mantinguin l'esperança i es pugui continuar, com abans Joan Llaneras i Alzamora.

Com està el nivell de les ciclistes de les Illes?

El nivell de les ciclistes balears ha pujat durant les darreres temporades i en l'àmbit estatal estam entre les esquadres capdavanteres. Les Olimpíades de Londres arribaran un poc prest per a les nostres ciclistes. Quatre anys més tard, a Rio de Janeiro, hi haurà participants de l'Arxipèlag. L'Escola Balear d'Esports aposta pel ciclisme femení. Quatre corredores ja estan enquadrades i quatre o cinc estan dins un grup de seguiment.

Enguany heu rebut un reforç important, Toni Colom, com a tècnic, i Víctor Bonnín com a mecànic. Entre tots voleu mantenir el ciclisme balear entre les seleccions destacades de l'Estat?

Els aficionats varen gaudir d'un gran espectacle durant el passat campionat d'Espanya de ciclisme en pista. Els pistards de les Balears varen lluitar gairebé en totes les modalitats per pujar al podi. El públic mallorquí, que els darrers anys no acudia a la pista, hi tornà i espera que el Palma Arena recuperi l'homologació necessària per poder organitzar-hi campionats internacionals, europeus o de veterans.

Finalment, com definiríeu la vostra feina?
La nostra feina és treballar amb les futures promeses i facilitar-los el pas a la categoria de professionals. I sembla que tot va per bon camí.