TW
0

Europa es va sobreposar a un començament de Mundial titubejant per arribar a la penúltima ronda amb les seves tres grans potències actuals, Espanya, Alemanya i Holanda, davant una Sud-amèrica que s'ha enfonsat en quarts i que només té l'Uruguai, dues vegades campió mundial, per lluitar pel títol.

En contrast amb la insòlita composició dels quarts, en els quals per primera vegada el Nou Món ha tingut més equips (4) que Europa (3), les semifinals han restablert la normalitat, amb tres conjunts del Vell Continent davant un de sud-americà, és a dir, el menú més repetit de la màxima competició del futbol.

Per primera vegada en la història, el campió i el subcampió d'Europa són presents en les semifinals del Mundial següent i, per a súmmum d'emoció, s'enfrontaran entre si.

Alemanya és, dels quatre semifinalistes, l'equip que més ha impressionat en el Mundial pel seu joc diàfan i la potència golejadora. Espanya, per contra, no acaba d'adoptar la seva personalitat recent i haurà de recuperar el seu gran estil si vol fer front a la piconadora teutona, que atropella tothom que se li posi davant amb un futbol eficaç.

La sort del duel Alemanya-Espanya dependrà en bona mesura de l'encert de David Villa, màxim golejador de la competició amb cinc dianes, i de Miroslav Klose, que en té quatre i, amb 14 en total, és a una del líder històric de golejadors de la Copa del Món, el brasiler Ronaldo.

Dimecres, a les 20.30 hores a Durban, el campió i el subcampió d'Europa liquidaran comptes pendents. Un dia abans, a la mateixa hora i a Ciutat del Cap, l'altre representant europeu, Holanda, s'enfrontarà amb l'Uruguai, campió mundial el 1930 i el 1950 però que no assolia la penúltima ronda des de 1970: quaranta anys sense ensumar una final.

Amb la cinquena victòria consecutiva, Holanda ha expulsat del torneig el pentacampió, el Brasil (2-1), en l'únic partit en el qual no partia com a favorita, i ara tornarà a tenir davant un equip sud-americà, l'Uruguai, que ha deixat la Copa del Món sense representació africana després d'imposar-se a Ghana per penals.

La grapa charrúa i l'instint depredador de Diego Forlán i Luis Suárez s'han posat de manifest en tots els partits que ha jugat el combinat d'Óscar Tabárez en aquest Mundial, però especialment en el darrer, en el qual Forlán marcà amb una falta escorada i Suárez salvà l'equip de l'eliminació amb una aturada.

La favorita, no obstant això, serà Holanda, no només perquè ha derrotat el Brasil, sinó per la impressió de solidesa, velocitat i capacitat ofensiva que transmet, una vegada que Robben s'ha recuperat de la lesió muscular i s'han resolt les diferències personals entre Sneijder i Van Persie.

Europa, en qualsevol cas, s'assegura un lloc a la final del dia 11. L'Amèrica Llatina diposita totes les esperances en un vell campió que lluita per reverdir llorers.