Les seleccions de França i de Sudàfrica diuen adéu al Mundial. | YURI KOCHETKOV

TW
0

FRANÇA, 1 - SUD-ÀFRICA, 2

FRANÇA: Lloris; Sagna, Gallas, Squillaci, Clichy; Diarra (Govou, min.82), Diaby, Gourcuff, Ribery; Gignac (Malouda, min.46) i Cisse (Henry, min.55).

SUDAFRICA: Josephs; Ngcongoa (Gaxa, min.55), Khumalo, Mokoena, Masilela; Sibaya, Khuboni (Modise, min.78), Pienaar, Tshabalala; Mphela i Parker (Nomvethe, min.68).

GOLS: 0-1, minut 20. Khumalo; 0-2, minut 37. Mphela; 1-2, minut 70. Malouda.

ÀRBITRE: Oscar Ruiz (COL). Ha amonestat Diaby (min.71), per França. Ha expulsat per vermella directa el francès Gourcuff en el minut 25.

ESTADI: Free State.

La selecció de França s'ha acomiadat de la pitjor manera possible del seu tempestuós Mundial de Sud-àfrica després de signar una nova derrota per 1-2 contra l'amfitriona, que al contrari que els 'bleus', ha sortit amb ganes d'agradar la seva afició malgrat que les seves possibilitats de classificació eren remotes.

Tot i això, els 'Bafana Bafana' han mostrat orgull i caràcter, condicions que li han faltat durant, no només tot el torneig, sinó des de fa quatre anys, als de Raymond Domenech, amb cara llarga una vegada més a la banqueta veient les prestacions dels seus 'rebels' pupils.

Del turbulent ambient que envoltava la subcampiona mundial s'han aprofitat els de Carlos Alberto Parreira, que han signat un bon partit final i que fins i tot, amb el 2-0 i el gol de Luis Suárez contra Mèxic, han arribat a somiar amb el pas als vuitens de final. Però a Mphela li ha faltat una millor punteria i el gol de Malouda ha acabat amb les seves opcions.

A la revolució dels jugadors de diumenge passat, Domenech ha respost amb una a l'onze titular. El capità Evra 'ha pagat' el seu enfrontament amb el preparador físic i no ha jugat, ocupant el seu lloc Clichy, el blaugrana Abidal ha estat substituït pel sevillista Squillaci, Henry només ha sortit en la segona meitat i han estat Cissé i Gignac els elegits de començament per a la davantera, i Gourcuff ha compartit protagonisme amb el seu 'enemic' Ribéry, tot i que ha estat únicament per 25 minuts.

França no ha afrontat el partit amb la serietat necessària i mai ha cregut a poder optar al complicat bitllet de la classificació. Ha començat amb bones sensacions, però a partir del quart d'hora s'ha diluït, a la qual cosa tampoc ha ajudat l'error de Lloris en un servei de córner que ha permès a Khumalo anotar el 0-1.

Als francesos els ha deixat més 'tocats' encara aquest gol, i més quan el col·legiat colombià Oscar Ruiz ha enviat amb cert rigor als vestidors Gourcuff, el braç del qual ha impactat a la cara d'un rival. Amb inferioritat, els de Domenech han estat desarborats pels amfitrions, àvids de provar sort.

I ha estat Mphela el que més ho ha intentat i el que millors ocasions ha tingut per a això. Ha marcat el 0-2, Lloris ha desviat un perillós xut i poc després Uruguai s'avançava davant de Mèxic, cosa que deixava a dos gols de la classificació els 'Bafana Bafana, que vista la resistència 'bleu' no era impossible.

MALOUDA ACABA AMB LES OPCIONS

Després del descans, Sud-àfrica ha sortit novament amb ímpetu i Mphela, després d'una gran passada de Tshabalala, ho ha intentat però el seu potent xut s'ha estavellat al travesser, i amb ell, gran part de les opcions dels de Parreira.

Abans que el combinat africà es quedés sense manxa, el davanter del Mamelodi Sundowns s'ha tornat a topar amb Lloris. França a penes inquietava Josephs i semblava destinada a anar-se'n amb un punt i sense haver marcat cap gol. Per aquesta raó, Domenech ha recordat Henry i ha avançat la posició de Ribéry.

Amb més espais, Sagna ha trobat un forat en la defensa sud-africana per ficar una bona pilota al jugador del Bayern de Munic que davant de la sortida del porter ha cedit perquè Malouda marqués l'1-2 i tancar la història del partit.

França ha signat un esperat trist adéu i li tocarà ara dissenyar un nou camí després de vuit anys de més ombres (eliminats en primera ronda del Mundial de 2002, en quarts de l'Eurocopa del 2004 i en la primera ronda de la del 2008) que llums (subcampions del món el 2006), mentre que Sud-àfrica ha acabat 'el seu' Mundial amb alegria, però amb la dada de convertir-se en la primera amfitriona que no supera la primera ronda en la història mundialista.