El marcatge de Ron Artest sobre Paul Pierce -va arribar a l'últim quart amb 11 punts- va ser per emmarcar, tant o més que els 30 punts de Bryant o els 23 amb 14 rebots d'un esplèndid Gasol. Tot això amb una notòria superioritat en el rebot (42 per 31).
Pierce va anotar 24 punts (12 tirs lliures), 13 d'ells en l'últim quart, amb tot gairebé resolt per als angelins. Rajon Rondo, el millor de Boston, va registrar 13 punts i vuit assistències.
A l'Staples es va viure un ambient de luxe. L'ensordidor càntic de let's go Lakers ("anam Lakers") abans del salt inicial, ressonava a tot el pavelló i semblava invocar l'ànim de tota la ciutat i les gestes de dècades passades.
Ambdós equips van donar mostres de la seva intensitat des del començament. Els àrbitres van assenyalar una doble tècnica a Artest i a Pierce després d'un placatge mutu sota l'anella, i Sasha Vujacic va substituir Derek Fisher després que aquest cometés dues faltes en els primers minuts.
Els Lakers van començar dominant (16-10) gràcies a un Gasol que, malgrat entrar al partit dubitatiu i amb nervis, va despertar ràpidament per oferir un desplegament de força, classe i efectivitat davant Garnett.
Boston, mentrestant, romania impertorbable. Rajon Rondo, amb paciència i mà mestra, dirigia un atac estudiat al mil·límetre, amb una circulació de pilota tan precisa com el canell de Pierce.
Dues cistelles de Shannon Brown i Jordan Farmar van deixar el marcador en 26-21 al terme del primer quart, però l'aparició de Rasheed Wallace a les files cèltiques va donar un plus als de Doc Rivers en defensa -gran treball sobre Gasol- i va obrir el joc dels seus.
La completíssima actuació de Rondo i l'encert de Ray Allen impedien l'enlairament dels de Phil Jackson, que va gaudir d'un sòlid Andrew Bynum, malgrat el seu malparat genoll dret.
Però cinc punts seguits d'Artest i uns minuts elèctrics de Fisher i Bryant van donar la màxima renda als angelins (48-37) poc abans del descans, tallada de soca-rel per dues cistelles de Rondo; l'última, una suspensió sobre la botzina.
El domini local a la pintura semblava decisiu. Bynum va continuar imposant-se a Kendrick Perkins sota els taulells i els Celtics van sofrir el revés de la quarta personal de Ray Allen a les primeres de canvi en el tercer període.
Llavors els californians van posar la directa, i una esmaixada de Bryant al contraatac, després d'un robatori de pilota, va posar sobre avís el seu rival (65-52).
Això va precedir uns minuts en què Gasol i Garnett van mantenir un duel d'altura, fins que Bryant va provocar que el pavelló es vingués a baix, primer amb un tap sobre Tony Allen i a continuació, amb un "alley-oop" marca de la casa.
Rivers no va saber frenar la sagnia anotadora dels angelins, i els seus jugadors es van veure sobrepassats davant la varietat de recursos dels de Jackson. A l'últim quart es va arribar amb vint a dalt per als Lakers (84-64), després d'un triple d'Artest, però Boston no es deixaria endur.
Un parcial d'1-10 va animar als Celtics. A molts els va recordar la ja clàssica relaxació dels Lakers. Però Gasol va evitar que la reacció anàs a més. Quatre punts seguits del català, inclòs una esmaixada després d'un sobirà tap d'Artest a Glen Davis, van rellançar els seus (91-76, a falta de 6:12) i els de Massachusetts no van poder reaccionar més.
És només una victòria, però l'estadística sorprèn. Phil Jackson té un rècord de 47-0 en eliminatòries de "playoff" en les quals el seu equip guanya el primer partit.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.