L'actual propietari del RCD Mallorca, Mateu Alemany. | T. MONSERRAT

TW
0

Representants legals del Mallorca han registrat a última hora del matí d'avui davant del deganat civil dels jutjats de Sa Gerreria de Palma la sol·licitud de concurs voluntari de creditors (antiga suspensió de pagaments), que ja tramita la jutge encarregada, segons ha informat el club balear. El Mallorca deu entre 50 i 60 milions d'euros a més de 300 creditors, segons les estimacions realitzades per diverses fonts pròximes a l'entitat balear. El deganat ha remès la petició a la titular del jutjat del mercantil número 2, María Encarnación González, que tramitarà la sol·licitud en haver-li correspost ja, el febrer d'aquest any, la comunicació prèvia del concurs presentada pel club.

La jutgessa haurà d'estudiar a partir d'ara tota la documentació que acompanya la sol·licitud. En cas de detectar-se alguna deficiència respecte al que exigeix la Llei Concursal, la magistrada pot instar el club que repari els errors. Una vegada realitzats aquests tràmits, la magistrada procedirà, si es compleixen els requisits, a la declaració del concurs voluntari. El propietari del Mallorca, Mateu Alemany, havia justificat en roda de premsa la decisió de declarar-se insolvent als jutjats a causa que l'entitat "ha sofert durant els dos últims anys una situació econòmica molt complexa". Segons Alemany, "la desestructuració financera és greu, amb una impossibilitat d'afrontar els seus compromisos com havia estat sempre norma d'aquesta casa; una cosa a què mai no havíem estat acostumats".

El directiu ha explicat que la situació "té un origen" i ha anunciat que "és moment d'explicar el succeït i dir que el concurs és l'instrument legal que habilita el Mallorca per contemplar el futur d'una altra forma; amb tranquil·litat, poder tenir una estructura pressupostària lògica i que tingui controlat el seu deute". Ha dit que organitzarà el deute del club, "que és inassumible per a l'entitat" i que prendrà "mesurades de restricció pressupostària per adequar la despesa amb la capacitat d'ingrés".