TW
0

La venda
Fa anys que he deixat de creure en el romanticisme en el món del futbol. De fet, no hi crec ni poc ni molt -gens-. En aquest sentit, idò, heu de saber que ara per ara estic ben convençut que Mateu Alemany és al Reial Mallorca amb l'afany de fer un negociet i, a més a més, salvar el seu bon nom després de la venda fallida a Javier Martí Asensio. Dit això, també estic convençut que l'ara màxim accionista fa anys que ha perdut la il·lusió pel seu estimat Mallorca i que, de moment, la prioritat d'Alemany és vendre la Societat Anònima Esportiva tan aviat com sigui possible. Clar, i no perdre ni un euro.

En qualsevol cas, la realitat és que el mallorquinisme mai no podrà agrair a bastament a Alemany la feina que realitzà la temporada passada. De fet, ja he escrit en més d'una ocasió que l'ara màxim accionista era l'únic que podia aconseguir que l'equip continuàs a Primera Divisió. Què val aquesta feina? El que vulguin, però molt, moltíssim. Em recorda, en certa manera, la feina feta per Bartomeu Beltran durant la seva etapa com a president. Beltran féu ressorgir la il·lusió entre l'afició. Què val aquesta feina? No té preu.

La plantilla (I)
És fàcil pensar que els futbolistes del Reial Mallorca, en obtenir la permanència a Primera Divisió de manera matemàtica, han abaixat els braços. Us he de confessar que jo també ho he pensat, però no n'acab d'estar convençut. De fet, crec que durant el partit disputat dissabte davant el Getafe a terres madrilenyes poguérem veure signes que apunten en el sentit contrari. En tot cas, sortírem de dubtes tan aviat com es disputin els pròxims matxs.

La plantilla (II)
La plantilla del Reial Mallorca és inevitable que estigui ben nerviosa davant la situació que s'entreveu a l'horitzó. Està ja assumit que la Societat Anònima Esportiva presentarà concurs de creditors, però ens queda el dubte de saber si ho farà de manera immediata o si Mateu Alemany, màxim accionista i conseller delegat, esperarà que la competició hagi finalitzat. En qualsevol dels casos, no està encara clar si els jugadors podran percebre íntegrament les quantitats pactades amb l'entitat. I m'estic referint, bàsicament, als contractes d'imatge i les primes. No està gens clar.

Les tres ces
"Indolent! Ni cap ni cor ni collons", titulava en l'edició d'ahir, diumenge, la crònica del duel disputat entre el Getafe i el Reial Mallorca. He pogut comprovar en l'edició digital que l'esmentat titular és considerat, per un grapat de lectors, com a vulgar i, fins i tot, "repugnantment masclista". En primer lloc, i abans de res, heu de saber que no tenc cap dificultat a reconèixer una errada i que, evidentment, no pretenia utilitzar cap expressió en to masclista. Senzillament, em vaig fer ressò d'una frase -coneguda com les tres ces- que utilitzà el mític László Kubala i que em va semblar que definia perfectament les mancances del Reial Mallorca a Getafe. Clar, la solució era tan senzilla com substituir "collons" per "coratge", però vaig voler conservar la literalitat de l'expressió de Kubala. Ni més ni pus.

Planificació
Planificar la temporada que ve és ben complicat, però és evident que el Reial Mallorca treballa ja pensant en el futur. Així, per exemple, sembla clar que que hi ha futbolistes que hauran d'abandonar l'entitat de manera obligada, ja que la seva fitxa és ben complicat que l'entitat la pugui assumir. Ja us podeu imaginar que m'estic referint, per exemple, a Aduriz, Varela, Webó, Lux... El Mallorca, així, és ben segur que haurà de traspassar el golejador Aduriz. En canvi, no ho tindrà gaire bo de fer amb altres jugadors, com Varela, Lux i Webó, amb els quals tot fa pensar que intentarà renegociar les condicions del contracte o, en tot cas, atorgar la baixa amb el mínim perjudici econòmic possible per la Societat Anònima.

En aquest sentit, sabeu que els administradors judicials poden decidir tornar enrere totes aquelles decisions que considerin perjudicials per al club i que s'hagi adoptat en els dos darrers anys. Clar, el premi atorgat per Vicenç Grande al director esportiu, Fernando Pons, és ben probable que es decideixi anul·lar. Almanco, i vist des de fora de l'entitat, sembla el més raonable.

Crespí
Fernando Crespí, un dels pitjors presidents de la història de l'Atlètic Balears -i el conjunt blanc-i-blau n'ha tingut de molt xerecs-, ha aconseguit provocar el rebuig d'un ampli sector de l'afició. En aquest sentit, tot i l'ajuda d'Inverfutbol, l'empresa de Bartomeu Cursach, sembla que enguany l'equip tancarà l'any amb un dèficit de 100.000 euros. Qui el pagarà? Fins no fa gaire era habitual que el president i la junta directiva assumissin el dèficit de la temporada, però des que Crespí decidí que ell just avançaria els doblers del dèficit provocat per la temporada a Segona Divisió B... Sembla, en tot cas, que en la passada assemblea de socis, Crespí assegurà que ell es faria càrrec d'aquest dèficit. Sigui com sigui, els expresidents Damià Estelrich i Miguel Àngel Gómez no han tardat gaire a reclamar el deute que tenen reconegut de quan ostentaven la màxima responsabilitat de l'entitat.

Crespí (II)
Fernando Crespí té la intenció d'intentar aconseguir el control de la Procampo, l'associació que reuneix els copropietaris de l'Estadi Balear. Sincerament, crec que és una equivocació, ja que em sembla una greu errada que el club i la Procampo estiguin en mans de la mateixa persona, però... De fet, personalment, no tenc la mínima confiança amb la gestió de Crespí.

La final de Copa
L'Atlètic de Madrid i el Sevilla han de disputar la final de la Copa del Rei, però encara no tenen ni dia, ni hora, ni lloc. Sembla evident que alguna cosa no funciona en la Reial Federació Espanyola de Futbol que presideix Àngel María Villar.

A Balears
Miquel Bestard, president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, informà en la darrera reunió de la junta directiva que el pròxim Campionat d'Espanya de futbol platja es disputarà a les Illes Balears. La decisió és ben segur que no té res a veure amb el desplaçament de l'expedició balear a Melilla mesos enrere.

Blasco
El director insular d'Esports, Paco Blasco, ha començat fort i durant la setmana passada s'entrevistà amb mil i un presidents de federacions per conèixer de primera mà quina n'és la situació real. Ben fet.